Small preview image

Alla med Nvidia i spetsen sitter som på nålar i väntan på den nya monstergrafikkretsen Fermi. Vi vet att Fermi kommer att byggas av över 3 miljarder transistorer, vi vet att arkitekturen riktar sig främst mot GPGPU-applikationer men vi kan också dra slutsatsen att Fermi eller GF100 som Nvidia kallar kortet kommer att bli riktigt snabbt i spel. I dagarna har det börjat cirkulera prestandasiffror från två Fermi-baserade grafikkort i GeForce GTX 300-serien.



Detta stämde inte överrens med våra egna uppgifter och efter samtal med representanter för Nvidia har vi fått bekräftat att dessa prestandauppgifter är falska. Någon har tagit en av Nvidias äldre produktpresentationer och klippt in resultat från två kort som sägs vara GeForce GTX 380 samt GTX 360.


Nvidia som inte kommenterar produktnamn kunde inte säga något om kortens identitet, men prestandatesterna är inte äkta och baseras på gamla mallar från Nvidias presentationer. Vi kommer inte länka till de falska resultaten men givetvis återkommer vi när och om det dyker upp mer trovärdiga uppgifter.


Tyvärr får vi vänta ytterligare ett tag för att få se vad Fermi kan erbjuda.



Nvidia visar upp Fermi SLI (GF100) på bild

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid