Bethesdas senaste storspel Fallout 76 har bemötts av blandad kritik och vad som tycks vara en stadig ström av problem och nu har det framkommit att företagets kundsupport läckt användarinformation via en bugg i deras supportsystem.

Bethesda har inte haft det lätt med sin första stora onlinesatsning som kom i form av Fallout 76. Spelet bygger på Bethesdas spelserie Fallout, men tar steget från en upplevelse spelare upplever på egen hand till ett fullskaligt onlinespel där främlingar springer omkring i postapokalypsen tillsammans och gör sitt bästa för att överleva.

Efter att spelet lanserades har otaliga buggar rapporterats och Bethesda har lanserat en stor uppdatering efter den andra. Kunder som införskaffat samlarversionen har även uttryckt stor besvikelse då de fysiska tillbehören i versionen inte mött den standard som utlovades av spelstudion innan lansering.

Nu har ytterligare ett stort problem tornat sig över Fallout 76. En bugg i systemet för Bethesdas kundsupport har resulterat i att användare som skapat ärenden hos kundsupporten utan förvarning fått tillgång till att se andra kunders ärenden. Att se vad andra spelare klagar över låter inte så farligt, däremot innehåller dessa ärenden som ska vara interna mellan användare och Bethesdas kundsupport viktig information om användarna. Denna information inkluderar bland annat mejladresser, hemadresser och delar av kundernas kreditkortsinformation.

Bethesda har sedan detta problem offentliggjordes på sociala medier lyckats åtgärda säkerhetshålet. Företaget menar att ett ”begränsat antal” användare ska vara utsatta. I ett pressmeddelande förklaras även att ingen fullständig kreditkortsinformation eller några lösenord ska ha hamnat på villovägar.

I sitt meddelande som delades via utvecklaren officiella Twitter-konto menar Bethesda att studion kommer att komma med fler uppdateringar kring incidenten när en undersökning genomförts. Kunder som kan vara i riskzonen för att ha fått sina uppgifter offentliggjorda kommer att kontaktas av Bethesda. Däremot framkommer inte någon information om möjligt kompensation för de problem en läcka som denna kan resultera i för användarna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid