Fallout 4 har onekligen varit en av de mest efterlängtade spellanseringarna för 2015 och när Bethesdas monstertitel hittade ut på butikshyllorna tidigare i veckan var det en rekordlansering med oanade konsekvenser. Förutom 12 miljoner sålda exemplar och rekordaktivitet på Steam rapporterar en välkänd porrsajt om tydlig påverkan i sin trafik.

Bethesda Softworks lanserade Fallout 4 officiellt på både PC och spelkonsoler den 9 november och har sålt som smör i solsken. Under fredagen berättade Bethesda att Fallout 4 skeppat 12 miljoner exemplar till återförsäljare världen over för att möta efterfrågan på spelet. Omsättningen för dessa 12 miljoner exemplar uppgick till 750 miljoner dollar och även den påkostade specialutgåvan, Fallout 4 Pip-Boy Edition, sägs sålt slut på bara några timmar.

“A huge thanks to our fans that’ve made this all possible. After four years of development, it’s not complete until our fans get to play it and make it their own. We can’t wait to hear about their adventures.” säger Todd Howard, på Bethesda.

Enligt Bethesda ska återförsäljare sagt att Fallout 4 var deras mest förhandsbokade titel under året och det gick inte sämre för titeln i digital försäljning. Fallout 4 tog hem ett nytt rekord på Steam med flest antal samtida spelare (470 000) och slog därmed GTA V på fingrarna.

Pornhubs statistik ned 10 procent under lanseringsdagen

48406 9 pornhub views dip following fallout 4 release

En annan aktör som säger sig vara påverkad av spelsläppet är den välkända porrsajten Pornhub som i en analys av sina besökare kunde se hur trafiken bland spelare på nätverket sjönk med upp till 10 procent under lanseringsdagen. Något sajten vill härleda till spelets popularitet.

Fastslaget är utan tvivel att Fallout 4 blivit en lyckad lansering för Bethesda men dela gärna med er av era egna tankar och erfarenheter från spelet i kommenterarna.

Källa: Bethesda, Tweaktown

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MorkulPoontusAyyAndreaaaaaasTandborste Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mindrax
Medlem
Mindrax

Oväntat?!
😆

Morkul
Medlem
Morkul

[quote]Fallout 4 Pip-Boy Edition, sägs sålt slut på bara några timmar.[/quote]

Det där är ju bara skitsnack! I torsdags eftermiddags hade flera butiker i Uppsala i alla fall Pip-Boy edition inne, Webhallen var en av dem. Nu är ju Fallout 4 tyvärr steam så jag kommer aldrig spela men jag köpte en pip-boy edition som jag tänker behålla i obruten förpackning bara för att jag är fan av Fallout serien sedan Fallout 2 och råkade springa in i ett exemplar.

Kreth
Gäst
Kreth

[quote name=”Morkul”][quote]Fallout 4 Pip-Boy Edition, sägs sålt slut på bara några timmar.[/quote]

Det där är ju bara skitsnack! I torsdags eftermiddags hade flera butiker i Uppsala i alla fall Pip-Boy edition inne, Webhallen var en av dem. Nu är ju Fallout 4 tyvärr steam så jag kommer aldrig spela men jag köpte en pip-boy edition som jag tänker behålla i obruten förpackning bara för att jag är fan av Fallout serien sedan Fallout 2 och råkade springa in i ett exemplar.[/quote]

Tja även om du är emot steam måste inte du lida för det =p

Bogey
Medlem
Bogey

LOL

Lyckad headline på denna artikel,Anton.
Fick mig att garva iallafall-

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Kreth”]
Tja även om du är emot steam måste inte du lida för det =p[/quote]

Nä i och för sig inte men jag är emot pirat kopiering också.

Tråkiga är med steam som all DRM är att det sätter mer krokben för betalande kunder än för piratkopieraren. Nu var ju inte ens all information med på DVDn och ändå vannf piratversionen ute innan den släpptes på steam. Bara sorgligt.

Tandborste
Gäst
Tandborste

[quote name=”Morkul”][quote name=”Kreth”]Tja även om du är emot steam måste inte du lida för det =p[/quote] Nä i och för sig inte men jag är emot pirat kopiering också. Tråkiga är med steam som all DRM är att det sätter mer krokben för betalande kunder än för piratkopieraren. Nu var ju inte ens all information med på DVDn och ändå vannf piratversionen ute innan den släpptes på steam. Bara sorgligt.[/quote] Ja, för det är ju jättejobbigt att inte behöva skriva in cd Keys (om man inte lägger in manuellt vill säga), går med rätt uppkoppling snabbare att ladda ner och… Läs hela »

Andreaaaaaas
Gäst
Andreaaaaaas

[quote name=”Bogey”]LOL

Lyckad headline på denna artikel,Anton.
Fick mig att garva iallafall-[/quote]
Clickbait är det enda som funkar tror många så de hakar på 😉

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Tandborste”]Ja, för det är ju jättejobbigt att inte behöva skriva in cd Keys (om man inte lägger in manuellt vill säga), går med rätt uppkoppling snabbare att ladda ner och samtidigt installera än att installera via skiva och byta skiva två till tre gånger, slippa använda sagda skivor också! Så jag förstår inte riktigt vad du menar? Kan dock irritera mig på att vissa äldre spel kan vara meckiga att få igång (looking at you fallout 3..).[/quote] Fallout 3? Jag har absolut inga problem med Fallout 3, kör i Win7. DRM är alltid ett problem för slutanvändaren på något… Läs hela »

Ayy
Gäst
Ayy

[quote name=”Morkul”][quote name=”Tandborste”]Ja, för det är ju jättejobbigt att inte behöva skriva in cd Keys (om man inte lägger in manuellt vill säga), går med rätt uppkoppling snabbare att ladda ner och samtidigt installera än att installera via skiva och byta skiva två till tre gånger, slippa använda sagda skivor också! Så jag förstår inte riktigt vad du menar? Kan dock irritera mig på att vissa äldre spel kan vara meckiga att få igång (looking at you fallout 3..).[/quote] Fallout 3? Jag har absolut inga problem med Fallout 3, kör i Win7. DRM är alltid ett problem för slutanvändaren på… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Ayy”]

Sluta lipa o skaffa bara steam. Herregud…[/quote]

Ja om du mognar på dig lite och faktiskt skaffar argument till varför istället för personangrepp så kanske jag skulle tänka på saken.

Poontus
Medlem
Poontus

[quote name=”Morkul”][quote]Fallout 4 Pip-Boy Edition, sägs sålt slut på bara några timmar.[/quote] Det där är ju bara skitsnack! I torsdags eftermiddags hade flera butiker i Uppsala i alla fall Pip-Boy edition inne, Webhallen var en av dem. Nu är ju Fallout 4 tyvärr steam så jag kommer aldrig spela men jag köpte en pip-boy edition som jag tänker behålla i obruten förpackning bara för att jag är fan av Fallout serien sedan Fallout 2 och råkade springa in i ett exemplar.[/quote]varför inte Steam?sedan flera år tillbaka köper jag spel ENDAST på Steam.Det hände en gång att jag köpte ett inplastat… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Varför inte Steam? Till att börja med så varar ingenting för evigt, inte ens Steam. Så den dagen steam verkligen går ner, ja kanske dröjer 10 år eller så vem vet, så kommer de spel som är skyddade av deras DRM inte gå att lagligt spela. Precis som jag idag ibland tar fram mitt gamla C64 under retro kvällar och spela gamla godingar kommer jag vilja om 10-20 år under retro kvällar kunna spela de populäraste spelen idag. Det kommer inte fungera, även om Steam finns kvar så är det inte säkert att de ha kvar stödet för de gamla… Läs hela »