Fallout 4 är en av höstens absolut största spellanseringar och tillkännagivandet under E3-mässan tidigare i juni möttes av lyriska tillrop från många håll. I dagarna kom det samtidigt oroande rapporter för PC-spelare om en låst bildfrekvens på 30 fps, något som nu tillbakavisas av utvecklarna. Samtidigt som man avslöjar att man låtit sig inspireras av GTA V.

Fallout 4 ska lanseras för PC, Playstation 4 och Xbox One den 10 november i år. Spelet är en mycket efterlängtad uppföljare i populära Fallout-serien från spelhuset Bethesda och utspelar sig i ett post-apokalyptiskt Boston.

Bethesda har tidigare släppt vissa konsoloptimerade speltitlar med låsta bildfrekvenser för att underlätta utvecklandet och ge en enhetlig spelupplevelse över olika plattformar, bland annat med titeln Evil Within. När spelets regissör Todd Howard kläckte ur sig att Fallout 4 ska spelas i 1080p på alla plattformar och att bildfrekvensen skulle landa på 30 bilder per sekund istället för 60 bilder per sekund blev många oroliga för PC-versionen.

Kort därefter har Bethesdas vd Peter Hines svarat på Twitter att man inte har några planer på att låsa PC-versionens bildfrekvens, vilket inte är allt för överraskande men ändå en skön bekräftelse på vad som verkar vara ett missförstånd kring Todd Howards uttalande. Howard pekade troligtvis på det faktum att flera konsolspel idag begränsas till 900p-upplösning på vissa konsoler eller drivs med olika upplösningar och bildfrekvenser, något alltså inte ska bli fallet med Fallout 4.

GTA V är en stor inspirationskälla

Samtidigt passar Bethesda på att vidareutveckla sina tankar kring sin kommande stortitel. Spelet blir som väntat stort och inte minst fritt att utforska efter eget behag. Något som inte minst fått inspiration från Rockstars succélansering GTA V.

”That’s what we try to create, that sense of going anywhere and doing anything. GTA V does it so well. It puts you in its world and it makes you its director. It says yes to the player a lot, and that’s what we try to do. It’s just a phenomenal game.”

På frågan om vilken del av Fallout 4 som är den viktigaste för Bethesda är svaret just det; spelvärlden. Den ska vara rolig att utforska och belöna spelare som är nyfikna. Hur väl man lyckas med detta får vi veta den 10 november när spelet ska finnas på butikshyllorna.

Källa: Gamespot, Twitter

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid