Snart lanseras så kallade Fall Creators Update för Windows 10 och vi har listat några av de nya funktioner och förbättringar som det inkluderar.

Snart är det dags för så kallade Fall Creators Update, nästa stora uppdatering för Windows 10. Uppdateringen innehåller en rad spännande nyheter och ändringar som vi har listat längre ner i artikeln, den som deltar i det så kallade Windows Insider-programmet kommer dock snart att kunna välja att hoppa över Fall Creators Update och hoppa direkt på en testversion av Redstone 4, den stora uppdateringen till Windows 10 som planeras att släppas under 2018 års första halva.

Uppdateringen som går under kodnamnet Redstone 4 kommer att vara tillgänglig i befintligt skick, alltså medför det risker för instabilitet och andra buggar. Dock är det inte ett tvång för deltagare i Windows Insider-programmet att testa Redstone 4, utan man kan helt enkelt vänta på Fall Creators Update om man vill ha en mer stabil plattform.

Vad är då nytt i Fall Creators Update?

Den kommande stora uppdateringen lägger till en del funktioner och förbättringar, här listar vi några utav dessa:

Skydd mot ransomware, I menyn för Windows Defender så kommer det att dyka upp en inställning för ”Controlled folder access” som i aktiverat läge hindrar utomstående program från att ta kontroll eller manipulera filer och mappar på datorn. Dokument, Bilder, Filmer och skrivbordet är skyddade per automatik och detta kommer inte att kunna ändras.
Dock kommer användare att kunna lägga till specifika mappar under detta skydd och välja vilka program så ska ha tillgång till de skyddade mapparna.

Fortsätt där du slutade, en ny funktion med i den kommande uppdateringen är ”Fortsätt där du slutade” vilket ska göra det smidigare för användare att till exempel utföra arbete i kompatibla Android och Ios-program och sedan få en notis av Cortana om att fortsätta där man avslutade sitt arbete på enheten när man återigen sitter vid sin dator.

Fluent Design, Microsoft planerar att snygga till designen hos Windows 10 med nya ”Fluent Design”. Detta är inte en helrenovering av operativsystemets utseende, men kommer till exempel tillåta användare att ställa in hur transparenta olika fönster är. Även en form av brus-effekt kommer att finnas tillgänglig som gör det klart vilket fönster eller vilken mapp som är i fokus genom att sänka fokusen på fönster eller mappar som ligger bakom.

My People, My People låter användare lägga till ett nytt program på skrivbordet där man kan välja ut en handfull av vänner som man vill hålla sig extra uppdaterad på. I den nuvarande insider-versionen så kan man ansluta upp till 3 personer i programmet och standard så ansluter den till personernas Skype-konton, dock ska detta gå att ändra.

Delivery Optimization Advanced Option, En ny funktion som låter användare ta större kontroll över hur uppdateringar till Windows tas emot. Man kommer att kunna bestämma hur mycket bandbredd som ska användas för att ta emot nya uppdateringar och man kommer även att kunna få en överblick på exakt hur mycket bandbredd som använts för Windowsuppdateringar under den senaste månaden.

Dessa är bara några av de nyheter och uppdateringar som dyker upp tillsammans med Fall Creators Update, för den som vill ha ytterligare information om funktioner och nya program som kommer med uppdateringen så går det att hitta på Microsofts hemsida, eller via Microsofts blogg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid