Tanken att ha full tillgång till internet i mobiltelefonen eller som dagens telefoner med pekskärm kallas – smartphones, har varit något alla mobiloperatörer inte varit speciellt förtjusta i av flera skäl. De senaste mätningarna visar att antalet SMS som skickades under nyår sjönk drastiskt mot förra året.

Norden ses alltid som ett väldigt speciellt område bland industrifolk globalt, just för att konsumenterna här alltid har stor koll och är snabbast på att anpassa sig till ny teknik. Det här syns även i telefonitrenderna i grannlandet Finland där antalet SMS som skickades under förra veckan – alltså under nyårsafton har sjunkit kraftigt mot året tidigare. Mobiloperatörerna i landet rapporterar att antalet SMS sjönk från 10,9 miljoner under samma vecka 2010, till endast 8,5 miljoner under förra veckan.

Operatörer i Hong Kong och Australien rapporterar liknande siffror med en nedgång på 14 respektive 9 procent. Anledningen till nedgången är just sociala nätverk som Twitter och Facebook. Med dessa tjänster i mobilen är det lika lätt att skicka en hälsning där som med ett SMS, dessutom behöver man inte betala någonting. I USA skickade man däremot fler SMS än tidigare, vilket är ett stort undantag från den stora massan.

Källa: Fudzilla


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ReturroxerthedeadJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Antar att även iOs5 spelar in…

roxerthedead
Medlem
roxerthedead

@smartidiot89
Jag tror att WIRN menade att iMessage också var en av de sakerna drog ned antalet SMS som skickades.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Google+ måste få en eloge för deras mess, den fungerar precis som sms eller mms tom signalen är samma i grundinställning både i Android och iphone.

Många jag känner uppskattar att det är så lättanvänt, enklare än mms, dessutom gratis.