Facebook och anonymitet är kanske inte två ord som ofta sägs i samma mening i någon positiv bemärkelse, men företaget blundar inte för den stora efterfrågan som finns på anonym kommunikation. Nu har företaget lanserat en ny app, Rooms, som låter dig chatta anonymt i olika chattrum.

Facebook har utöver sin primära verksamhet, som är det sociala nätverket med samma namn, även flera avstickande sidoprojekt som tas fram av Facebook Creative Labs. Ett sådant projekt har nu lanserats till Apple Ios och fokuserar på anonym kommunikation i form av chattrum.

Appen heter Rooms och tar efter liknande applikationer som Secret, Whisper och Firechat, som i sin tur i allt större grad utmärker sig som efterträdaren til IRC för en generation där allt fler använder smartphones. Precis som med IRC så kan användaren anonymt ansluta sig till allehanda chattrum, alternativt skapa ett eget.

rooms2

Chattrummen kan utsmyckas med bakgrundsbilder och teman och kan antingen vara helt öppna eller kräva inbjudan. Precis som till internetforum eller IRC-kanaler kan rummen tillskrivas moderatorer som kan reglera åldersgränser och sparka ut användare som inte sköter sig.

Rooms är gratis att ladda ner och kräver inte att du registrerar dig med namn, men däremot att du använder en giltig epost-adress för att skapa ett konto. Än så länge finns appen endast till Ios och det finns ännu inga uttalade planer för att porta den till Android eller Windows Phone, men med tanke på Facebooks resurser och användarbas bör det bara vara en tidsfråga.

Vad tror våra läsare – finns det fortfarande plats för fler anonyma chattappar och kan en aktör som Facebook få förtroende nog att lyckas?

Källa: App Store


Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AMD73DanieliuhiuhCarl HolmbergTsk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tsk
Gäst
Tsk

Att Facebook skapar en ”anonym chatt app” är ett sätt för dom att få värdefull info som kan säljas till gov. Allting loggas av facebook och det kommer alltid förbli så.

Dock har jag ingen aning var ni fått ”anonym chat” från när er källa inte inehåller den informationen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Tsk”]Att Facebook skapar en ”anonym chatt app” är ett sätt för dom att få värdefull info som kan säljas till gov. Allting loggas av facebook och det kommer alltid förbli så.

Dock har jag ingen aning var ni fått ”anonym chat” från när er källa inte inehåller den informationen.[/quote]

Den är anonym i den bemärkelse att du inte behöver knyta den till ditt namn, utan endast en e-postadress, vilket framgår i appen. 🙂

Danieliuhiuh
Gäst
Danieliuhiuh

Men IP-adresserna loggas förmodligen och sen så är ju mailadressen kopplad till ett namn så det är svårt för FBI (eller vem som nu skulle göra sånt) att gå till Google (om det är ett gmail) och säga att dom vill ha info om den här mailadressen för att den här personen har sagt så här i appen Rooms.

AMD73
Medlem
AMD73

[quote name=”Danieliuhiuh”]Men IP-adresserna loggas förmodligen och sen så är ju mailadressen kopplad till ett namn så det är svårt för FBI (eller vem som nu skulle göra sånt) att gå till Google (om det är ett gmail) och säga att dom vill ha info om den här mailadressen för att den här personen har sagt så här i appen Rooms.[/quote] Jag saknar aftonbladets chatt och msn. Skype buggar och inget lätt sätt hitta nya vänner eller bekanskaper. Legat sjuk och träffar knappt folk och framför allt inte fruntimmer irl. i 5 år det så nu. Så vad finns det för… Läs hela »