Facebooks ryktas utveckla egna serverkretsar för AI-uppgifter. Intels kommande Core i9-12900K har skådat med en klockfrekvens på över 5 GHz och Knight of the Old Republic har bekräftats få en nyversion för PS5 och PC.

Ännu ett jätteföretag kan komma att minska sitt behov av jättar som AMD, Intel och Qualcomm då Facebook sägs utveckla egna serverprocessorer. Hos konsumentprocessorer däremot ser det ut som att Intels kommande Alder Lake-baserade Core i9-12900K kan komma att erbjuda imponerande klockfrekvenser. Sist men inte minst har det bekräftats att spelklassikern Star Wars: Knights of the Old Republic kommer att få en nyversion.

 

Intel Xeon W 3000

Facebook utvecklar egna serverprocessorer?

Jätten Facebook uppges nu vara mitt i utvecklingen av helt egna serverkretsar. Dessa sägs vara menade för att ta hand om algoritmer som anpassas via maskininlärning. Något som skulle göra företaget mindre beroende av kretsar från tillverkare som Intel och Qualcomm medans sådana processorer fortfarande ska stå för de stora hästkrafterna i Facebooks datacenter.

Läs mer hos Engadget.

 

Core i9-12900K vid över 5 GHz

Core i9-12900K som förväntas bli flaggskeppet för Intels stationära Alder Lake-processorer har nu hittats i databasen för sviten Sisoft Sandra. Denna gång med en klockfrekvens på strax över fem gigahertz på prestandakärnorna. Medans de mer energieffektiva kärnorna hållit sig på respektabla 3,2 GHz.

Läs mer hos Wccftech.

 

Knights of the Old Republic får nyversion till PC och PS5

Remakes och remasters blir allt vanligare. Nu har Aspyr och Lucasfilm bekräftat att klassikern Star Wars: Knight of the Old Republic kommer att göras om från grunden. Denna helt nya version av spelet kommer att lanseras till Playstation 5 och PC men kommer dock vara konsolexklusiv ”under en tid”.

Läs mer hos OC3D.

 

Xiaomi lovar fyra år av uppdateringar för Mi 11T

Med två kommande Android-mobiler lovar nu Xiaomi att de kommer att tangera Samsungs nuvarande ledning genom att erbjuda fyra år av säkerhetsuppdateringar. Företaget menar att det är ett svårt löfte att ge men utforskar möjligheten att erbjuda det för fler modeller.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid