Fable Legends kommer att bli en av de första titlarna som når PC med stöd för Microsofts nya grafikbibliotek Directx 12. Utvecklarna Lionhead Studios visar nu upp nya skärmdumpar och drygt 5 minuter gameplay från PC-versionen av spelet där man visar vilken grafik som görs möjlig med nästa generations grafikteknik.

Lionhead Studios har skapat en drömlik spelvärld som känns igen från tidigare titlar i Fable-serien där man med Legends visar upp härligt levande skogsmiljö med naturtrogna ljuseffekter med dynamic global illumination. Spelet drivs av den omåttligt populära grafikmotorn Unreal Engine som gjort sig känd för att användas i flera häftiga grafikdemo med fokus på verklighetstrogna utomhusmiljöer och avancerade ljuseffekter.

Extra intressant är också att Fable Legends kommer att bli free-to-play och även fungera mellan spelplattformarna Windows 10 samt Xbox One. Exempelvis börja spela på din Xbox One och sedan hoppa över till din PC med Windows 10 och fortsätta som om ingenting hade skett.

Det är inte klart i vilken omfattning Lionhead Studios anammat den funktionalitet som tillförs med Directx 12 men spelet ser ut att bli en av de första titlar som över huvud taget drar nytta av tekniken när det lanseras under vintern 2015. Fable Legends kommer att lanseras för PC samt Xbox One.

Fler spelnyheter

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Skuggan777 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Är det bara jag som tycker att spelet verkar oerhört segt och händelsefattigt?

Verklighetstroget i all ära, men att svinga vapen i sirap är inte kul någonstans för en spelare. 🙂