Small preview image

Efter att undertecknad för en gångs skulle anlänt senare till DreamHack än dagarna före öppningen, vilket i ärlighetens namn varganska lättande, blev det fintransport direkt från jönköpings tågstation med NH kändisarna Kinc och crotale. Fåfäng som man är trodde man givetvis att denna personliga taxiservice var helt och hållet för min skull. Givetvis borde man vetat bättre och efter en snabb titt i bagaget stod det snabbt klart vad som var resans viktigaste mål, närmsta AGA depå. Med andra ord var jag inte bara nära DreamHack utan hade även lyckats halka in mitt i förberedelserna för Battle of the North.



Ett besök på DreamHack är långt mycket mer än bara hårdvara och överklockning men med så mycket ny intressant hårdvara och flera av nordens bästa överklockare samlade på ett och samma ställe måste vi bara fokkusera lite extra på just denna batalj.


Förutom ny hårdvara behövs det en skrämmande mängd flytande kväve för att kunna pressa komponenterna till och ofta förbi sina gränser. Även om Kinc och crotale tjuvstartat sina tester dagen innan var det alltså behov för påfyllning och i brist på snö kan man alltid leka lite med AGAs kväve medan man väntar.



Med närmare 120 liter fräscht kväve i bakluckan var det DH som var nästa destination. Världens största LAN har förvisso samma upplägg som tidigare men det finns ofta många intressanta nyheter och det är något vi kommer att skriva mer om inom en snar framtid. Men för att fortsätta vår täckning av den nordiska överklockningskampen har jag varit och hälsat på mina finska kollegor i det Finska laget, samt följt Kinc och crotale i sina första testrundor för dagen.



Team Sweden



Team Finland


Även om det fortfarande är lite avvaktande har Kinc och crotale redan slagit till med ett högklassigt resultat under gårdagen med en poäng precis över 36 000 i 3DMark Vantage, ytterst nära det gällande världsrekordet. Våra finska kollegor med Sampsa i täten berättade att man tagit sig en bit över 34 000 poäng men grämde sig något över en trött processor. Hur man kan vara besviken på en Core i7 Extreme Q965 processor som kostar närmare en månadslön för många är ett ganska tydligt tecken på vilken nivå dessa överklockare ligger. Vi har inte haft så bra koll på det holländska laget som kör sin överklockning på Het Multimedia Event i Holland, men detta kommer vi att följa upp med.


Efter lite problem med kondensation har Kinc och crotale tagit lite paus i benchandet men vi räknar med ytterligare lite resultat under kvällen, för att inte tala om tävlingens avslutning under morgondagen. Vi kommer även att rapportera mer om DreamHack i övrigt och lite av de produkter som visats upp här så håll utkik!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid