Small preview image

Acers bidrag till netbookmarknaden Aspire One har vuxit till sig och att döma av dessa bilder är en 10”s modell mycket nära lansering. Man har redan haft stora framgångar med sin 8.9″ modell av Aspire One och redan under förra året gick tillverkaren ut med en riktigt aggressiv expansionsplan. Man siktar in sig på att plocka hem 50% av netbook-marknaden och denna 10″ modell som ser ut att lanseras i februari lär vara ett viktigt steg i rätt riktning.




Datorn ska innehålla följande hårdvara:


Intel Atom processor vid klockfrekvensen 1,6 GHz
1 GB RAM (1 slot)
10,1 tums skärm med en upplösning av 1024 x 600 pixlar
160 GB hårddisk
Bluetooth
Wifi
3G (tillval)
Så kallad ”multi-touch” pekplatta
Windows XP
Kortläsare för SDHC
3 st USB portar
Webkamera



De finns några skillnader emot den gamla 8,9” modellen som kan utläsas av bilderna. Den första och tydligaste förändringen är framförallt att Acer valt att flytta ner vänster- och högerklick från sidan av pekplattan till den vanliga placeringen under pekplattan. Detta välkomnas nog av många som är med vana vid denna klassiska placering. I övrigt ser placering av bakpanelerna ut att ha förbättras vilket bör göra eventuellt byta av ram,hårddisk mm betydligt enklare.
Detta var en kortare förhandstitt utifrån inofficiella bilder, vi hoppas snart kunna återkomma med mer nyheter om Acers nya bidrag till netbookmarknaden.



Källa och bilder: http://www.antharius.com/blog/?p=1856

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid