Small preview image

AMDs flerskärmsteknik Eyefinity är en mycket spännande lösning för den som vill få bättre inlevelse i sina spel. Men teknikens största aber är idag att bildskärmsmarknaden inte riktigt är med på noterna. Breda skärmkanter bland annat är något som förstör illusionen av en omslutande bild, något AMD nu visar att det finns lösningar för, om än dyra sådana. Under ett pressevent i Santa Clara, USA, bjöd grafikkortstillverkaren in företagen Scalable och Ostendo som visade två spännande Eyefinity-lösning.



Scalable som använde sig av inte mindre än fyra stycken 1080p projektorer och en egenutvecklad mjukvara för att bakprojicera en böjd bildpanel (med till synes riktigt fin bildkvalité) helt utan sorgkanter.


Medan Ostendo bjöd på en 270 graders spelupplevelse med tre stycken böjda 43-tums bildskärmar. En modell med 2880×900 pixlars upplösning som använder sig av bakbelysta DLP-projektorer. 8640×900 pixlar blev den totala upplösningen och priset landar på nätta 140 000 kronor inklusive moms, endast för monitorerna. På PC Perspective har man publicerat en video av dessa mer extrema Eyefinity-lösningar.





Särskilt Scalables lösning ser spännande ut och även om den torde kunna göras billigare än Ostendos 270 graders konfiguration är det varken en lätthanterlig eller billig lösning. Men potential finns det.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid