Samsung Sverige har under onsdagskvällen skickat NordicHardware ett officiellt uttalande angående det nyligen utfärdade säljstopp för smartphonemodellerna Galaxy S II, Galaxy S och Ace i Nederländerna. Samsungs svar ser ut att ge ökad trygghet för svenska konsumenter, samtidigt som man passar på att ge några väl valda gliringar till patentmotståndaren Apple.

En domstol i Nederländerna beslutade nyligen att Samsung skulle upphöra all försäljning av sina smartphones Samsung Galaxy S II, Galaxy S och Ace i landet. Detta efter att domstolen dömt Samsung för brott mot ett av Apples mjukvarupatent, relaterat till Google Androids bildgalleri.

galleriPatentet behandlar hur man bläddrar mellan öppnade bilder i Samsungs bildgalleri.

Samsung som redan i nederländerna avfärdat domen och menat att en enkel mjukvaruuppdatering ska lösa problemet har nu även gett svenska kunder betryggande besked.

 –  Samsungs försäljning i Sverige påverkas inte av dagens beslut i den holländska domstolen. Samsung ser beslutet som en bekräftelse av att produkterna i Galaxy-serien utmärker sig och är innovativa.

–   Domstolens beslut förväntas inte påverka försäljningen på andra europeiska marknader. Försäljningen fortsätter som vanligt i Sverige och Norden.

Samsung menar att domstolsbeslutat inte ska påverka försäljningen varken i Sverie eller Norden, man nämner även andra europeiska marknader i sitt uttalande. Samtidigt som man slänger iväg en passning till Apple när man slår sig på bröstet för sina ”utmärkande och innovativa” produkter som fångar konkurrenternas intresse.

–   Med hänsyn till det enskilda intrånget som citeras i beslutet kommer vi att ta till alla möjliga medel inklusive rättsliga åtgärder för att säkra att det inte blir något avbrott i tillgängligheten av smarta mobiler i Galaxy-serien till holländska konsumenter.

–   Samsung har en stolt historia av innovation i mobilbranschen. Och vi fortsätter våra planer att introducera nya produkter och teknologier som möter och överträffar konsumenternas förväntningar. Vi kommer att fortsätta att försvara våra immateriella rättigheter i de pågående rättsprocesserna runt om i världen.

I mer konkreta ordalag förklarar man även att Samsung kommer arbeta hårt för att undvika att domstolsbeslutet ger något nämnvärt avbrott i försäljningen av telefoner även i holland. Samtidigt som man till synes visar att man inte planerar att vika ner sig i rättsliga processor utan fortsätta försvara sina immateriella rättigheter.

Kort och gott bör vi svenska konsumenter inte behöva oroa oss för några närliggande problem med tillgängligheten för Samsungs senaste smartphones, men vi har samtidigt en känsla av att detta bara är början på patentstriderna mellan Apple och Samsung.

Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedMean MachineKinc Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kinc
Medlem

Enda apple-produkten jag äger är en ipod nano, när jag lyssnat klart på ”a clash of kings” har den gjort sitt.

Fö tror jag Samsung vill säga teknik, inte teknologi 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Kinc”]Enda apple-produkten jag äger är en ipod nano, när jag lyssnat klart på ”a clash of kings” har den gjort sitt.

Fö tror jag Samsung vill säga teknik, inte teknologi :)[/quote]
Får vi se en Will it Blend – Lawsuit Edition på den?