Att externa hårddiskar är mycket behändiga för att flytta stora mängder filer mellan datorsystem är ingen hemlighet. Det är inte heller någon hemlighet att vi som människor ofta är väldigt känsliga för till synes onödigt trassel.
Varför skulle vi annars vara helt till oss över allt trådlöst eller alla IT-produkter som bara fortsätter minska i storlek för att vi ska kunna bära med oss fler prylar.


Ett problem med externa hårddiskar är att man ofta måste släpa med sig en irriterande strömkabel och adapter som ofta tar lika stor plats som själva hårddisken. Inte heller är det möjligt att mata in filer i en bärbar dator ute i skogen där det inte finns vägguttag.


En extern hårddisk utan extern strömförsörjning är vad som behövs och det är just detta Apricorn nu tillhandahåller. I ett ytterst slimmat format får man en 1,8″ hårddiska på 20GB som både överför filer och får sin strömförsörjning genom USB2.0 interfacet. Simpelt och mycket effektivt.


På pappret låter detta som den ultimata reskamraten och ska vi tro Tomshardware kan det faktiskt vara så att första intrycket stämmer. Apricorn har tydligen lyckats mycket bra med Ez-Bus-Mini 20 GB.
Enheten väger endast 120g och har en integrerad USB-kabel för optimal användarvänlighet.


Läs hela testet på Tomshardware.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid