Small preview image

Nehalem är utan tvekan det alla pratar om i dagsläget, inte minst med tanke på Intels presentationer under IDF som lämnar ganska lite åt fantasin. Vad vi dock inte har sett är fullständiga prestandatester och även överklockningstesterna har lyst med sin frånvaro, vilket inte är så konstigt då ingen förutom Intel och deras partners ska sitta på Nehalem-system än så länge. När undertecknad var i Berlin under Advanced Overclocking Championship visade även ASUS upp sitt kommande Intel X58 moderkort, ASUS P6T Deluxe, tillsammans med Intels Nehalem-processor, numera känd som Core i7.Informationen vi fick ta del av var dock endast för ASUS eget P6T Deluxe moderkort, inga prestandatester eller information som var direkt relaterad till processorn. Men nu ett par dagar efter eventet har vi lyckats gräva fram lite exklusiv information om Core i7 och dess överklockningspotential.LN2-kyld Nehalem-processor + 2x Radeon HD 4870X2, kan det bli bättre?


Vi har nämligen de första bilderna av Core i7 under extrem överklockning där vi fått uppgifter som avslöjar att Nehalem-arkitekturen reagerar riktigt bra på extremt låga temperaturer.ASUS P6T Deluxe verkar precis som Nehalem klara av extrema temperaturer med bravur 


Vår källa, som förblir anonym, har nämligen pressat en Core i7-processor i ASUS P6T Deluxe med flytande kväve och de första testerna visar att processorn inte har några som helst problem med temperaturer så låga som -120C°. Man har ännu inte hittat någon cold bugg heller, -120C° är helt enkelt så lågt man testat i nuläget.Detta bådar givetvis riktigt gott för de extrema överklockare som sitter och väntar på Nehalem-arkitekturen och även om vi tyvärr inte fått ta del av några detaljerade prestandasiffror eller klockfrekvenser ska Intels nya arkitektur inte vara allt för långt efter Yorkfield sett till överklockade frekvenser. Men mer exakta uppgifter än så gick inte att få fram i nuläget, det finns faktiskt vissa detaljer Intel fortfarande håller hårt på. Men vi fortsätter att gräva vidare!


Förutom bilderna på det första LN2-kylda Nehalem-systemet kan vi bjuda på lite exklusiva bilder av ASUS P6T Deluxe;
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid