Evga är mest kända för sina grafikkort och nätdelar i Sverige men företaget fortsätter att bredda sig. Efter en satsning på möss och tangentbord är det nu återigen satsning på komponenter och denna gång minnesmoduler. Evga introducerar nu svarta Superclocked och SuperSC-moduler för både DDR3 och DDR4-system.

Evga bygger vidare på de produktserier tillverkaren introducerat på grafikkortsmarknaden med sina populära Geforce-grafikkort och Superclocked samt SuperSC är välbekanta precix för de flesta datorbyggare. Både Evga och deras produktserier är kända för att riktas mot entusiaster och överklockare men tillverkarens första 10 minnespaket är förhållandevis återhållsamma sett till sina specifikationer.

Upp till 2 800 megahertz

Som på grafikkortsfronten är det SuperSC-modulerna som levererar den högsta prestandanivån där ett DDR4-paket på 16 gigabyte kommer klockat till 2 800 megahertz och det snabbaste DDR3-paketet, med 8 eller 16 gigabyte total kapacitet, får en maximal klockfrekvens på 2 400 megahertz. Inga dåliga frekvenser men trots allt en bit ifrån de snabbaste minnesmodulerna på marknaden idag. Evga Superclocked i sin tur levererar frekvenser på 2 666 megahertz för DDR4-plattformen och 1 600 eller 1 866 megahertz för DDR3.

Evga marknadsför sina nya minnesmoduler som prisvärda prestandamoduler med 3 års garanti. I dagsläget finns modulerna inte på den svenska marknaden utan säljs exklusivt på den amerikanska marknaden.

Läs även:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid