EVGA har sedan tidigare lanserat överklockade modeller av NVIDIA GeForce GTX 460 men nu har tillverkaren gjort det möjligt för användare att öka prestandan även på sina grundmodeller med en överklockad BIOS som kan hämtas på tillverkarens hemsida.

 

EVGA GeForce GTX 460 har en standardklockfrekvens på 675 MHz för grafikkretsen och 1 350 MHz för CUDA-kärnorna. Med EVGAs nya BIOS pressar man upp klockfrekvenserna til 720 MHz resp. 1440 MHz. Inte riktigt i jämnhöjd med EVGA GeForce GTX 460 SuperClocked (763/1526 MHz) men trots allt en imponerande prestandaökning som alltså kommer helt gratis för dem som är beredd att flasha sitt grafikkorts BIOS.

EVGA har även höjt taket för fläktens maxhastighet från 70% till 100%, något som ger extra säkerhet när temperaturerna stiger. EVGA:s nya BIOS och en guide för hur du flashar ditt grafikkort hittar du i deras forum.

evga768

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Calle2003
13 Årtal sedan

Blev förvånad att så många på EVGA:s forum var överlyckliga att man nu kunde höja fläkten till 100% när EVGAs GTX 460 EE rapporteras som högljudda redan på 50%: https://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=489447

Andreas G
13 Årtal sedan

Det är högljutt, men om det är något jag lärt mig så är det att ljudnivå är inte alls lika viktigt utomlands som bland oss kräsna svenskar. Ljudnivå räknas inte som ergonomi utomlands på samma sätt som här. Skrivare är ju ett utmärkt exempel på det. De låter förjävligt i regel.

”Den ju bara 100% när man spelar och då är det ju en massa andra ljud som dränker det” osv.