Grafikkortstillverkaren Evga har låtit sin medarbetare och tama överklockare Vince ”K|NGP|N” Lucido gå bananas på företagets senaste entusiastgrafikkort Evga GTX 980 Ti Kingpin Edition. Grafikkortet som bär Lucidos namn har pressats till en bra bit över 2 gigahertz GPU-frekvens och slagit ett flertal världsrekord i prestandatestet 3dmark Fire Strike.

Evga Geforce GTX 980 Ti Kingpin Edition är ett rejält påkostat grafikkort som med ett extra robust kretskort och väl utvalda grafikkretsar marknadsförs som en överklockares dröm. Även om knappast alla av företagets kort är lika kapabla så visar nu överklockaren Vince ”Kingpin” Lucido att ”hans” grafikkort är något utöver det vanliga. Genom att beväpna sig med flytande kväve och mångårig överklockningserfarenhet har Kingpin pressat GTX 980 Ti Kingpin Edition till makalösa 2 098 megahertz på GPU, mer än en fördubbling av Nvidias referensklock på 1 000 megahertz, medan gddr5-minnet pressats från 7 010 megahertz till 8 412 megahertz.

Tillsammans med en kvävekyld åttakärnig Core i7-5960X processor i drygt 5,5 gigahertz har Kingpin och Evga slagit till med inte mindre än tre nya världsrekord. Alla tre i olika versioner av 3dmark Fire Strike.

  • 3DMark Fire Strike = 25,233
  • 3DMark Fire Strike Extreme = 13,091
  • 3DMark Fire Strike Ultra = 6,988

Drygt 25 000 poäng i Fire Strike Performance går att jämföra med referensversionen av Geforce GTX 980 Ti som på en Core i7-3960X CPU i 3,9 gigahertz klockas för drygt 13 600 poäng, eller för den delen 7 400 poäng i Fire Strike Extreme, nästan hälften av vad Kingpin lyckas åstadkomma med sina kvävekylda komponenter.

Frekvenserna som uppnås med flytande kväve på väl utvalda komponenter är inte på något sätt att jämföra med vad vanliga konsumenter kan vänta sig vid mer traditionell överklockning. Däremot är det ett styrkebevis för Nvidias GM200 GPU som under rätt förutsättningar är kapabel att nå närmast hissnande frekvenser.

Evga Geforce GTX 980 Ti Kingpin finns i dagsläget endast att köpa från Evgas egen hemsida och kostar mellan 9 000 till 11 000 kronor beroende på vilken kiselkvalitet du väljer.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mupphovsmannen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pierre Ingesson
Medlem
Pierre Ingesson

Brutalt. Det är få saker som får mig så upphetsad som HoF- och K|NGP|N-korten. 😆