Evga fortsätter att pumpa ut grafikkort med Nvidias populära Maxwell-grafikkrets och när man nu officiellt lanserar värstingversionen av Geforce GTX 980 är det med eftertryck. Evga Geforce GTX 980 Kingpin ACX 2.0 ser ut att var en överklockares våta dröm och har med sitt skräddarsydda kretskort redan pressats till rekordfrekvenser.

Det är Evgas tama överklockare Vince “K|NGP|N” Lucid, vars namn också pryder kortet, som lyckats med bedriften att överklocka grafikkortets GPU till hårresande 2 214 megahertz samt minnet till 8 900 megahertz. En sann bedrift som Evga menar ska tillskrivas grafikkortets skräddarsydda kretskort med sina 12 lager av koppar och tillhörande digitala spänningsdel med 17 faser och trippla PCI Express-strömkontakter (2x8pin/1x6pin). 

Under Kingpins överklockningssessioner kan vi vara tämligen säkra på att stora mängder flytande kväve gjorde sitt för resultaten. En extrem kylningslösning som kortet ska vara extra lämpat för genom en teknik som värmer upp minneskretsarna för att minimera problemen vid extrema temperaturer, kortet har för detta även en dedikerad LN2-bios med optimerade inställningar.

Grafikkortets standardfrekvenser spikas till 1 291 megahertz basfrekvens och 1 393 megahertz boostfrekvens men ska alltså vara redo att pressas till betydligt högre frekvenser än så. GDDR5-minnet på 4 gigabyte arbetar däremot i standardfrekvensen av 7 010 megahertz.

Record-Breaking_Image

Evga har även utvecklat en ny version av sin ACX 2.0-kylare som med två rejälva fläktar ska hålla kortet väl kylt även utan extrema metoder. Man får samtidigt med en extra expansionsplåt för att med ett smalt vattenblock förvandla kortet till ett singelslot-kort som tar mindre utrymme i chassit.

Andra funktioner värda att nämna är integrerade och konfigurerbara ljusdioder, integrerade tempsensorer, anslutningsmöjlighet för EVBot-kontrollenhet samt semipassiv drift med sin luftkylare.

Evga riktar sitt grafikkort mot riktigt krävande överklockare och entusiaster med en prislapp på drygt 7 000 kronor.

Missa inte vår videoförhandstitt på grafikkortet från CES 2015 i Las Vegas.

Källa: Evga

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Hejsvejsanjays_swe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lars Lindgren
Medlem
Lars Lindgren

Sägs 14 faser i videon och 17 i artikeln 😉

Hejsvejsan
Gäst
Hejsvejsan

”två rejälva fläktar” :-*