EVGA avtäcker GTX 1080 Ti Kingpin – GP102 pressad till gränsen

Kingpin återvänder

0

Trots en uppsjö av redan lanserade modeller så förbereder EVGA lanseringen av GTX 1080 Ti Kingpin som pressar GP102 till det yttersta.

EVGA går all in och hoppas på att kamma hem jackpotten med sitt nya GTX 1080 Ti Kingpin, med specialdesignat kretskort, en kylare som väger som en liten personbil och en spänningsdel som enligt EVGA ska vara nog för att ta GP102 till gränsen.

Kingpin-märket reserveras för de absolut bästa grafikkorten från EVGA, personen bakom namnet Kingpin heter egentligen Vincent Lucido och är den överklockare som EVGA vänder sig till när det gäller att få reda på exakt hur långt man kan pressa ett grafikkort. Kingpin har slagit världsrekord för överklockning flertalet gånger så grafikkort som levereras med hans namn på sig har mycket press på sig.

GTX 1080 Ti Kingpin är utrustat med en fläskig uppsättning kylflänsar i koppar som kyls av de 3 fläktar som kylaren huserar. Kylaren är den nya ICX-modellen från EVGA som har hela 9 stycken temperatursensorer som övervakar temperaturerna på grafikkortets olika delar. På Kingpin-modellen är även en uppsättning LED-lampor kopplade till dessa sensorer så att användare kan få en visuell indikator om hur varma de olika delarna är.

När det kommer till överklockning så har grafikkortet utrustats med en 10+2 spänningsdel som enligt EVGA är tillräcklig för att användaren ska kunna ta klockfrekvenserna så långt som GP102 orkar med. Grafikkortets GPU har än så länge inte fått en specificerad klockfrekvens, detta på grund av att modellen fortfarande genomgår tester och att man inte kan spika en standardfrekvens fören dessa är klara. Dock så garanterar EVGA att användare ska nå en minimal boostfrekvens på 2 025 megahertz (MHz) vid överklockning, något som bara det är smått imponerande för ett GTX 1080 Ti.

EVGA kunde tyvärr inte säga vad prislappen blir för grafikkortet, dock ligger 1080 Ti-modellen med företagets FTW3-kylare på cirka 9 000 kronor i dagens läge. Så någonstans därikring eller lite mer än så är att förvänta sig när lanseringen väl inträffar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid