EVGA ser ut att bli nästa moderkortstillverkare som hoppar på den senaste trenden med kraftfulla moderkort i formatet mini-ITX. I väntan på en officiell lansering visar EVGA upp några bilder på ett mattsvart moderkort vars kundkrets identifieras av ett foto med en installerad kvävepot.

EVGA har inte släppt fullständiga detaljer om sitt kommande mini-ITX-moderkort men av bilderna att döma kan vi konstatera att företaget tar ett något annorlunda grepp än de flesta konkurrenter. EVGA verkar inte satsa på att baka in alla möjliga sorters extrafunktioner, vi ser bland annat ut att sakna WiFi vilket annars nästan blivit en standard i klassen. Moderkortet kommer däremot med en mini-PCIe-anslutning för WiFi-nätverkskort eller en mindre SSD-enhet.

10rj0hi

EVGA ser ut att ha jobbat med utrymmet kring processorsockeln där man även visar hur en rejäl kvävepot kan installeras på kortet för dem med mer exotiska överklockningsexperiment. Baserat på Intel Z77-styrkretsen stödjer moderkortet Intels nya Ivy Bridge-processorer och kommer även med flera videoutgångar, bland annat en mini-DisplayPort som kan urskiljas på bilderna. Dock ska moderkortet inte stödja Thunderbolt.

evgaminiITX

ln2

Kortets sydbrygga har en liten passiv kylare och placeras bredvid fyra SATA-portar (2xSATA 6,0 Gbps, 2xSATA 3,0 Gbps) samt en ensam PCI Express x16 plats för större grafikkort. Vi kan även skönja dedikerade knappar för start/omstart samt dubbla fläktanslutningar. När EVGA Z77 ITX kommer att lanseras är oklart, även vad prislappen landar på. Men det är inget tvivel om att Intels Z77-styrkrets blivit något av en favorit bland moderkortstillverkarna när det gäller den smidiga mini-ITX-formfaktorn. 

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
thisMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Sjysst moderkort för det kompakta gamingsystemet. Men jag förstår inte riktigt vad den där LN2 poten gör där. Ska man köra LN2 så har man ju inget behov av platsbevaring, dessutom kräver antagligen en helt annan spänningsreglering än vad detta har.

this
Medlem
this

[quote name=”Marquzz”]Sjysst moderkort för det kompakta gamingsystemet. Men jag förstår inte riktigt vad den där LN2 poten gör där. Ska man köra LN2 så har man ju inget behov av platsbevaring, dessutom kräver antagligen en helt annan spänningsreglering än vad detta har.[/quote]
Det var nog mest för att illustrera kortets hållbarhet.