Small preview imageGeForce GTX 470 är inte riktigt lika strömslukande som sin storebror men det finns trots allt 3 miljarder transistorer som alstrar sin beskärda del värmeenergi. DangerDen säger sig ha en lösning på kortets kylningsproblem och har nu detaljerat sitt nya GTX 470 vattenblock som fått produktnamnet DD-GTX470. Vattenblocket är av heltäckande modell och kyler inte bara grafikkretsen utan även spänningsregulatorer och ramkretsar.

Basen på kylaren är tillverkad i koppar och täcks av en semitransparent akryltopp som ger blocket en total vikt på 1,36 kg. DD-GTX470 stödjer olika slangdiameter och går att beställa med kopplingar för 1/2″, 3/8″ eller 1/4″ slang.



DangenDen ger ingen information om hur stora temperaturskillnader man kan vänta sig att se mot NVIDIA:s referenskylare. Men med ett vettigt vattenkylningssystem lär det vara ganska stora skillnader. Prislappen är också stor, motsvarande 1 000 kronor inklusive moms kostar DD-GTX470 och går att förhandsbeställa hos tillverkaren idag.





Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid