EVGA Classified SR-2 är det enda moderkortet på marknaden som med dubbla processorsocklar riktar sig mot överklockare och entusiaster. Moderkortet bygger på Intels 5520 styrkrets och hanterar processorer med LGA 1366 sockeln.

För den som vill nyttja båda processorplatserna är det Intels Xeon 5000/6000-serier som gäller och med sju stycken PCIe x16 platser, dubbla NF200 PCIe bryggkretsar samt 12 stycken DDR3-platser är detta ett moderkort med mycket av det mesta. Annan funktionalitet värd att nämna är stöd för Quad SLI, CrossFireX, två SATA 6,0 Gbps portar samt två USB 3.0 anslutningar. Moderkortet som kommer i en HPTX formfaktor rymmer även knappar för att rensa CMOS, omstart och start knappar samt en koppling för överklockningsmodulen EVGA EVBot.

Nu har även EVGA börjat ta emot förhandsbokningar på kortet och prislappen ligger på 599,99 dollar vilket med svensk moms och högre elektronikpriser lär motsvara ett pris på runt 5 500 kronor inklusive moms. En ordentlig peng för ett moderkort men faktiskt nästan lite lägre än vi väntat oss. Leveranser väntas starta under första veckan av juni.

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid