CCP Games, utvecklarna bakom den kända MMO-titeln EVE Online har under helgens EVE Fanfest i Island kommit med flera stora framtidsvisioner för spelet med allt från ett ännu bredare innehåll och grafiska förbättringar. Men en nyhet som borde intressera de flesta entusiaster av EVE är att man demonstrerade spelet på en Tegra 2-baserad surfplatta och smartphone.

På EVE Fanfest som hålls årligen tog man i år fram en surfplatta med en mycket bekant syn, närmare bestämt ett skepp från EVE renderat i realtid tillsammans med ett mycket bekant  användargränssnittet.

Medan detta inte var en fullständig version av EVE, var utvecklarna nog med att påpeka att det fortfarande kommer utspela sig på samma server/universum som används av vanliga PC-användare. Enligt CCP:s Halldór Fannar har de arbetat hårt med att få EVE fungerande över http. Vad detta betyder är inte att spelet ska finnas i en webbläsare framöver utan att öppna upp upp för utvecklare att göra applikationer eller som det är mera känt appar för olika enheter, som kan kontrollera allt från marknadstransaktioner, träna och placera olika skills i kö, att rusta ditt skepp med ny utrustning – i princip allt man kan tänka sig. Fannar ville inte gå ut med något datum när vi kan tänka oss att ha EVE i våra smartphones eller surfplattor men sa skämtsamt att nu när han visat upp det hela på scen har han press från spelarna att få det färdigt.

– Vad ni såg idag var mer ett forskningsprojekt vi startat med Nvidia för att se vilken kvalité på grafiken vi kan få ut av dessa enheter,” berättade Fannar. ”För handel på marknaden eller hantera din skill-kö behövs inte mycket i grafikväg – men vi är ett företag som är visuellt orienterade och spelare är fästa vid sina skepp-modeller. Det skulle vara mycket mer meningfullt för dom att få se på sina tillgångar.”

Vad som menar med detta är att smartphone och surfplattor inte är den optimala plattformen för spelet då det skulle begränsa spelet allt för mycket, bland annat på grund av avsaknaden av tangentbord vilket är varför vi inte kommer få se en fullskalig version av EVE för dessa typer av enheter. Även om det trots allt ger ännu en ny dimension till användandet av våra portabla enheter.

eve.tegra2

Men är du som jag en gammal EVE-veteran vet du också om att det man ser på EVE Fanfest är framtida planer som kan komma att implementeras i praktiken inom allt från 1-5 år så endast tiden får utvisa när detta sker, men när det väl händer får vi plats att ha verkligheten med oss i byxfickan!

Källa: EDGE

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid