Det har nu bekräftats att de europeiska standardiseringsorganen CEN-CENELEC och ETSI spikat en gemensam standard för mobiltelefonsladdare. Standarden som vart under utveckling i över ett år baseras på Micro-USB formatet där flera stora mobiltelefonstillverkare redan idag anammat standarden.

Det första avtalet för den nya standarden signerades i juni 2009 av flera stora mobiltelefontillverkare, bland annat Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL), Texas Instruments och Atmel.

I am very happy that the European Standardisation Bodies have met our request to develop within a short space of time the technical standards necessary for a common mobile phone charger based on the work done by industry. Now it is time for industry to show its commitment to sell mobile phones for the new charger, kommenterade Europeiska kommissionens vice ordförande Antonio Tajani, kommissionär för näringsliv och företagande.

När standarden nu godkänts av CEN-CENELEC och ETSI väntas de första officiella Micro-USB laddarna dyka upp på marknaden under början av nästa år. En gemensam standard gör det inte bara lättare för användare att växla mellan olika enheter och tillverkare, det ska även spara in kostnader och minska miljöpåverkan.

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
TempelPoontusKlockradioJacob Hugossonrmd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Jag trodde det var bestämt sen länge?
Hoppas nu laptoptillverkarna kan gå samma väg.

Andreas G
Medlem

Företagen enades om att arbeta mot en standard för laddare för länge sedan, men nu är det godkänt av officiella organet.

I mitt tycke borde alla företag som inte använder den här standarden få böter. Så jävla idiotiskt med alla telefoner med olika laddare.

Jonas Fallenius
Medlem
Jonas Fallenius

Jag tänker genast på Samsungs galaxy tab.

VARFÖR ska de hitta på en egen version av iPods skitkontakt?

Poontus
Medlem
Poontus

hahaha, jasså Apple har anslutit.
jag trodde att dom skulle fortsätta köra på deras iShit kontakter.
det blir ju sämre för deras kunder att dom väntat så länge med att byta, nu har så många hunnit köpa alla möjliga laddare och tillbehör som blir värdelösa till 4G/4GS/5 eller vad dom nu kan tänkas kalla nästa modell.

Andreas G
Medlem

[quote name=”Bogus”]Jag tänker genast på Samsungs galaxy tab.

VARFÖR ska de hitta på en egen version av iPods skitkontakt?[/quote]

Ett typiskt exempel på när ingenjörer fått för mycket frihet. Alla ingenjörslag borde även ha en person som är utbildad och kunnig inom gränssnitt och design, men så är långt ifrån alltid fallet.

rmd
Medlem

rimligtvis borde NH ta sitt ansvar att automat-såga allt och alla som inte följer standarden.. bästa recentions-betyg skulle isåfall bli två toarullar och tre döskallar eller liknande.

det är dessutom ni, alla konsumenters fel om detta inte blir en standard som tillverkarna själva tvingas till..

..den som lever får se vad som erbjuds 😉

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”rmd”]rimligtvis borde NH ta sitt ansvar att automat-såga allt och alla som inte följer standarden.. bästa recentions-betyg skulle isåfall bli två toarullar och tre döskallar eller liknande. det är dessutom ni, alla konsumenters fel om detta inte blir en standard som tillverkarna själva tvingas till.. ..den som lever får se vad som erbjuds ;)[/quote]Saken är den att nu har dessa tillverkar du sett i listan gått med på att [u]ALLA[/u] deras mobiltelefoner utan något som helst undantag kommer att använda Micro-USB som laddare. Den här gången blir det inte konsumenterna som bestämmer utan nu har bolagen gått ihop och… Läs hela »

Klockradio
Medlem
Klockradio

Går det att stream från micro usb till TVn?

Poontus
Medlem
Poontus

[quote name=”Klockradio”]Går det att stream från micro usb till TVn?[/quote]
om telefonen har stöd för det, http://androidspin.com/2010/07/28/samsungs-latest-accessory-will-allow-hdmi-out-on-galaxy-s/

Tempel
Medlem
Tempel

Kommer kontakten oxå användas som kommunikationsport mot datorn eller kommer det likförbannat vara en special för det?