Asus utannonserade sin nya gamingmonitor ROG Swift under CES i Las Vegas i januari, och vi har fortfarande inte fått se den på den svenska marknaden. Nu får vi klämma lite mer på panelen inför den stundande lanseringen, och som tidigare är paradnumren en 27-tums 1440p-panel med Nvidia G-Sync.

Vi har tidigare uttryckt vår entusiasm kring Nvidias skärmsynkroniseringsteknik G-Sync, som låter grafikkortet ta kontroll över en bildskärm för att reglera dess uppdateringsfrekvens. På så sätt kan både screen tearing och ojämna renderingstider undvikas.

Asus PG278Q Swift är en av marknadens första 27-tumsskärmar med tekniken, och använder sig av en TN-panel med 2 560 x 1 440 pixlar. Nu har vi även fått veta att uppdateringsfrekvensen sträcker sig upp till 144 hertz, och medan TN-paneler kanske inte alltid är önskvärt så måste vi konstatera att Asus har använt sig av en av de bättre TN-paneler vi sett.

Prislappen på den nordiska marknaden är fortfarande inte spikad, men räkna med omkring 7 000 – 8 000 kronor och en lansering under nästa månad.


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Etren Masenflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

120hz med den upplösningen, ge mig 3st….

Etren Masen
Gäst
Etren Masen

In Swedish: Har visserligen en ASUS HDMI, medan jag är så nöjd med den till ett Nvidia grafikort till kopplad. Har personligen så knapert inom pengar att denna nyhets skärm dröjer troligen mer än 10år samt utvecklingen är nog bättre än så.