Det är en passande beskrivning på den helg som nu tagit sitt slut. Det har varit relativt tyst på överklockningsfronten den senaste tiden men under helgen har det hänt en hel del mycket intressanta framsteg inom överklockning. Det har även hänt en del andra mycket roliga saker denna helg men mer om detta senare.


På överklockningsfronten har vi denna helg fått se tre nya världsrekord, två processoröverklockningsrekord och ett prestandarekord i 3Dmark2001 SE.


Först och främst är det den välkände, och på NH ofta omnämnda, finländaren Macci som ligger bakom ett av rekorden. Macci har tillsammans med sin finske kollega Stilt tagit sig förbi 6GHz (!!) med en Prescott-baserad Pentium 4-processor. Man har pressat Intel Pentium 4 560 (3.6Ghz) till 6009MHz vilket alltså är nytt världsrekord och generellt ett resultat som bryter 6GHz barriären.
De flesta har förmodligen varit i kontakt med någon sorts kyld vätska i helgen men lika många har nog inte slabbat runt med flytandekväve (LN2), det kylmedie som Macci och Stilt använde för att kyla sin Pentium 4-processor.


Mer information om Macci och Stilt enorma prestation går att hitta på deras hemsida och i Xtreme Systems forum.


Även på AMD-fronten har vi fått se ett nytt världsrekord och det är AMDs desktopflaggskepp Athlon 64 FX53 som blivit pressad till nya hastigheter. Pedro Rocha och |RickY| lyckades ta sin FX53a från 2.4GHz till otroliga 3.6GHz för en snabb skärmdump. Detta med en kompressorkylare av kaskadmodell som ”endast” ger runt -95ºc temperaturer, kan jämföras med LN2 (-196 ºc).


Mer information om denna överklockning kan man hitta i Xtreme Systems forum.


Slutligen så är det alltså 3Dmark2001 som fått en ny ledare och det är våra kollegor på Hardinfo.dk som med hjälp av just en Athlon 64 FX53 tagit sig upp på ofattbara 39026 poäng, 40k är alltså inte långt borta nu.
För att klara denna bragd använde man torris som kylning för processorn och kompressorkylning på grafikkortet, Radeon X800 Pro.


Deras resultat går att hitta på Futuremarks Online Result browser men man har även postat information om sina framgångar i forumet på Xtreme Systems.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid