Small preview imageAtt de flest svenskar äger minst en dator och att de flesta industriland har en mycket bred datoranvändning är knappast någon nyhet. Men det är samtidigt massvis med människar världen runt som varken har pengarna eller infrastrukturen för att använda datorer. Trots detta faktum säger analytikerföretaget Gartner att vi nu har över 1 miljard PCs installerade världen över. I nuläget växer antalet PC-system med knappt 12 procent varje år och i denna takt ska vi alltså kunna räkna med över 2 miljarder enheter tidigt under 2012.

Gartner defines the installed base of PCs as the estimated number of PCs in use as opposed to the number shipped over a given a period, which is reported in Gartner’s PC forecast and market share reports.


Västeuropa, USA och Japan står för ungefär 58% av det totala antalet installerade PC-system världen över, trots att dessa marknaden bara står för runt 15% av jordens totala befolkning. I takt med att datoranvändningen sprids även i utvecklingsländer kommer alltså tillväxten att fortsätta.


Samtidigt är det kanske inte så konstigt att antalet PC-system är så pass högt med tanke på att många idag sitter på fler än bara en dator. Undertecknad har fyra PCs i olika former i sin lägenhet och jag är ganska övertygad om att vi har många medlemmar på NH som är betydligt värre. Så berätta gärna om era egna ”PC-vanor” i fårt forum.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments