Två modeller av AMD:s kommande Epyc Rome-processorer, en med 32 kärnor och en med 64 kärnor, har nu hittats i databasen för Sisoftwares testsvit Sandra.

Lanseringen av AMD:s 7 nanometer-baserade Zen 2-processorer kommer allt närmare och bland dessa ingår det nya familjen av serverprocessorer vid namn ”Rome”. Vanligtvis med stundande produktlanseringar kommer även läckor på de kommande produkterna tätare och tätare. Nu har just detta hänt för två av de kommande Epyc Rome-modellerna.

Databasen för Sisoftwares testsvit Sandra har lyft locket en aning på dessa två modeller. Ena kommer utrustad med 32 processorkärnor och 64 trådar och den andra med dubblerat antal kärnor och trådar på 64 respektive 128.

Värt att ha i åtanke är att dessa modeller med stor sannolikhet är ingenjörsexemplar. Epyc Rome förväntas att lanseras under årets tredje kvartal i samma veva som den tredje generationens Ryzen-processorer och grafikarkitekturen Navi sjösätts.

Epyc Rome med 32 kärnor & 64 trådar

Först ut har vi den 32-kärniga processorn som dykt upp i databasen. Här listas modellen med kodnamnet ZS1711E3VIVG5_24/17_N vilket tyder på en klockfrekvens på 1,7 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 2,4 GHz. Klockfrekvenserna för detta ingenjörsexemplar är inte väsentligt högre än de som listats för den 64-kärniga processorn, trots sitt halverade antal processorkärnor.

Sisoftwares databas listar även att denna processormodell kommer utrustad med 16 megabyte (MB) L2 cache och 128 MB L3 cache.

Anledningen till att denna modell inte skiljer sig mer från sitt 64-kärniga syskon är oklar. Det kan röra sig om en lågenergimodell menad att inte pressa kärnorna så långt som möjligt sett till klockfrekvenser. Systemet som processorn testats i listas däremot som en Dell PowerEdge R6515 server. Något som pekar mot att fler ingenjörsexemplar av Epyc Rome kan finnas ute bland AMD:s samarbetspartners och således öppnar upp för att fler modellerna kan komma att dyka upp i databaser allt oftare inom snar framtid.

Epyc Rome med 64 kärnor & 128 trådar

Härnäst har vi den 64-kärniga modellen som dök upp i databasen. Detta inlägg i databasen plockades ned efter en kort tid. Däremot lyckades hemsidan Wccftech ta en skärmdump som avslöjar en bit information innan sidan försvann.

Databasen listas detta ingenjörsexemplar med kodnamnet ZX1406E2VJUG5_22/14_N vilket indikerar en klockfrekvens på 1,4 GHz och en turbofrekvens på 2,2 GHz. Dessvärre har inget TDP-värde för någon av dess två modeller listats.

Enligt ovanstående bild går det att se den 64-kärniga Epyc Rome-processorn placera sig på tredje plats i rankningen för testsvitens aritmetiska test. Vilket gör den till den tredje bästa i detta område som någonsin registrerats i databasen.

Tyvärr lämnar Wccftech inga ytterligare bitar information angående denna 64-kärniga processormodell och databasens logg är som tidigare nämnt nedtagen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid