Det börjar bli dags för en ny digital spelbutik att ta sin plats på spelintresserades hårddiskar, denna gång är det Epic Games Store, en onlinebutik som ska husera Fortnite och ta ut en mindre inkomstavgift från utvecklare än konkurrenten Steam.

Valve har nyligen bekräftat planer på att skifta om i den inkomstavgift som tas ut från utvecklare som använder sig av företagets onlinebutik Steam. Hädanefter kommer Valve ta ut en avgift på 30% från spel som genererar en inkomst på under tio miljoner dollar på plattformen. 25% från spel som håvar in mellan tio och 50 miljoner dollar och 20% från speltitlar som genererar över 50 miljoner dollar. Något som riskerar att gynna storbudgetspel men lämnar indieutvecklare med en mindre del av kakan.

Epic Games har nu bekräftat att utvecklaren kommer att lansera sin egen spelplattform utan dessa milstolpar. Plattformen som kreativt kommer att kallas Epic Games Store kommer att ta ut en fast inkomstavgift från utvecklare på 12%. Detta resulterar då i att alla utvecklare som knyter an till plattformen kommer att få behålla 88% av sina spels genererade inkomst.

Utvecklare som använder sig av Epic Games spelmotor Unreal kommer att tjäna ännu mer pengar på den nya plattformen. Vanligtvis tar Epic Games ut en avgift på fem procent av inkomsten som genereras av Unreal-baserade spel. Denna avgift kommer hädanefter att räknas in i Epic Games Stores avgift på 12%.

Epic Games Store kommer att introducera ”kvalitetsspel av alla storlekar och genrer”. Spelen som dyker upp på plattformen kommer även att vara handplockade, något som förhoppningsvis minimerar risken för otaliga speltitlar designade endast för att tjäna en snabb peng.

Epic Games är studion bakom spelfenomenet Fortnite. En titel som efter att Epic Games Store lanserats kommer att vara exklusivt för den nya plattformen. Vid lansering kommer en uppsättning handplockade spel utöver Fortnite att finnas tillgängliga. Exakt vilka dessa speltitlar är kommer däremot att avslöjas inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid