Apple har nyligen presenterat sitt nya Game Center i operativsystemet iOS 4.1. Fokus ligger på spel i Apples portabla enheter iPhone, iPad och iPod, något nu Epic Games visar potentialen hos genom ett porta Unreal Engine 3 till Apple iOS.

Epic Citadel har i dagarna lagts upp på Itunes Store som en gratis nerladdning och visar hur en iPhone 4, iPad eller iPod Touch kan rendera spel med den nya mobila 3D-motorn. Epic Citadel låter användare röra sig fritt i 3D-världen och använder sig alltså av realtidsrendering. De skärmdumpar som publicerats på bland annat Epic Games hemsida ser verkligen imponerande ut och likaså de första användaromdömena som talar om en prestanda på mellan 15-20 fps med en iPhone 4.

Epic Citadel is an application that showcases the technical capabilities of the award-winning Unreal Engine 3 on iOS devices.

ID Software är med andra ord inte de enda som visat intresse för Apple potentiella spelplattform och även om deras demonstration av Rage tidigare i augusti var imponerande är Epic Citadel något som även vanliga användare kan testa redan idag.

Mer information om Epic Citadel finns på Itunes Store och Epic Games hemsida.

ss20100830a ss20100830d
ss20100830c ss20100830b
Annons

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
LadyMcKinleyRogerpontareAnton KarmehedMartin L Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
zowix
Medlem
zowix

Riktigt fränt.

Martin L
Medlem

Drog precis in det på fyran. Helt sjukt!! Hur tusan går det till 😀

Trodde inte att telefonen kunde göra ens nästan så här mycket. Grymt detaljerade texturer, flyter på som bara den (förutom vid träden, där hackar det lite). Det här kommer att bli sjukt bra 🙂

McKinley
Medlem
McKinley

@AntonDu har rätt, där har Apple en klar fördel gentemot Android men rykten gör gällande att Sony Ericsson kommer att presentera nya produkter i oktober, bl.a. en PSP-lur som för övrigt sägs bli en av dem första med nästa version av Android systemet 3.0 a.k.a. Gingerbread.Grafiken sägs även den vara jämförbart med PS2 men känner jag det rätt kommer till slut de stora aktörerna att surfa med den nya vågen där sann spel-telefon kommer att sopa banan med iPhone.Istället för sketna spel som skall optimeras till alla sämre telefoner kommer det att komma spel enbart för PSP-telefonen, så vi pratar… Läs hela »

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

Riktigt imponerande! Flyter otroligt bra på min 3GS t.o.m! skuggor, effekter och texturer i otrolig detalj!

Att spela FPSer på en iphone är inte optimalt då man brukar köra med 2 ”analog sticks” på skärmen, och dina tummar täcker då det mesta av skärmen…

@McKinley
Sony Ericsson får inte många rätt. av 15 projekt blir 1 lyckat, och jag tror att det blir som Nokias Ngage.

McKinley
Medlem
McKinley

@RogerpontareTill skillnad från Nokia som skapade telefoner som såg ut som tacos, har Sony Ericsson know how inom just spelområdet.Nokia misslyckade fatalt med N-Gage p.g.a.att första telefonen som jag nämnde såg ut som tacos där du pratade genom att hålla den på sidan. Märket var då redan besudlat när andra generationens N-Gage dök upp och folk ville inte ha någonting med N-Gage att göra efter första telefonen, så kalla det för arrogans från Nokias sida att inte byta namn på ett skadat märke och ovilja att försöka förbättra hela N-Gage konceptet.Ett annat allvarligt problem som jag inte tror Nokia löste,… Läs hela »

Lady
Medlem
Lady

Se det så här.
Från N-64 som såldes riktigt bra till gamecube som floppade.
Man hade know how men misslyckades pga. att ps 2 var just det , coolt.
Dvs apple , cool, iphone ubercool, ipad, ultra cool.
Samt du slipper anpassa till olika modeller, du har 1 hårdvara att jobba efter samt det duker inte upp 30st sonyericsson lurar eller htc lurar.
/Lady

McKinley
Medlem
McKinley

@Lady
Det är just därför PSP-phone kommer att slå igenom som en riktig speltelefon.
Spelen kommer att vara skrivna och väloptimerad till den här telefonen. Det kommer inte att komma tusen andra liknande telefoner med olika hårdvaror, därav Androids stora problem att hänga med iPhone.
Oktober blir månaden att komma ihåg om man skall tro ryktet gällande presentationen av speltelefonen.

Lady
Medlem
Lady

Mckinley,Psp finns ju redan och den är ju ingen hit.Vad är det som säger att bara för att dom lägger till ring funktion, att den kommer bli en hit.Jag tror att den kommer att få lite rampljus och sedan kommer den att glömmas.För folk kommer att titta på den och säga, ja detta kan du redan göra i iphone.Varför ska jag köpa en sådan där prul, polarna har en iphone och den funkar.Visst, det kommer att finnas en liten teknik nörd mål grupp .Men som det ser ut och hur jag skulle vilja utveckla några program till apple, så ser… Läs hela »

McKinley
Medlem
McKinley

@Ladysäljare av exklusiva sängar eller inte intresserar mig lika litet som det intresserar dig att förstå vad nischprodukt jämfört med en telefon vars spelfunktioner kommer i andra hand är för något.Du behöver inte vara säljcoach för mig min vän, jag är själv en Telenor Xpressare och vet vad det innebär att begränsa kundens alternativ och den stora massan vill visst ha val.Du är verkligen värdelös som säljare om du tror att stora massan inte vill ha valmöjligheter.Det handlar om att göra behovsanalys och utifrån kundens behov sedan begränsa hans valmöjligheter men antar du inte förstår sånt?´Tycker du kan läsa lite… Läs hela »

Lady
Medlem
Lady

Mckinley.Nischprodukter är exklusiva produkter. Sedan håller jag med, självklart kommer kundens behovs först.Men kundens behov är rätt simpla, och i slutändan begränsar du kundens behov.Kan vara från början eller senare .Sedan min vän är jag inte din jobbcoach.Samt tyvär så har du fel, stora massan vill ej ha massa val. Gör så här. Din butik har 100 mobiler.Min butik har 10 mobiler. Efter ditt surrande med kunden och blaha blaha blaha, mobil nr 67 kan göra si o si o si o si .Så kommer kunden att säga, jag ska nog gå hem och fundera. Kommer han in i en… Läs hela »

Lady
Medlem
Lady

ps.

Sedan finns det så kallade nördar. Som verkligen behöver dessa 1000olika val.
Den gruppen är dock ytterst liten.
Men den är köpstark.