Enermax nya fläktar hjälper till att hålla datorn fri från damm

0

Även med dammfilter kan damm i och runt datorn vara ett återkommande problem – det vill Enermax lösa med sina nya dammfria fläktar.

På årets Computex-mässa skyltar Enermax med en nya serie fläktar som ska hjälpa till att hålla din dator fri från damm. Den patenterade fläkten fungerar som en standardfläkt men kan under en 10 sekunders period snurra baklänges. Liknande lösningar har vi tidigare sett i bland annat grafikkortskylare och bärbara datorer, men Energmax är en av de första som även tar tekniken till vanliga chassifläktar.

Den nya serien av fläktar får namnet Dust Free och tekniken man har patenterat kallas DFR, Dust Free Rotation. På plats på mässgolvet demonstreras fläktarna med hjälp av en Batman- och en Superman-actionfigur vars tygmantlar indikerar luftflödet.

De dammfria fläktarna kommer att säljas i flera olika modeller där RGB-belysning och rotationshastighet skiljer dem åt. Den dyraste modellen kommer att kosta ungefär 25 dollar medan de billigare modellerna landar på 20 dollar, vilket i Sverige kan komma att motsvara omkring 250 respektive 200 kronor.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid