För er som hängt med i nyhetsrapporteringen här på NH det gågna året är IWILL ZMAXdp ingen nyhet i sig men nu har det första ”hands-on” testet dykt upp.
IWILL ZMAXdp är ett SFF-barebone som dock skiljer sig en hel del hårdvarumässigt från sina konkurrenter.
Det uppenbara är att systemet är ett dual-system, det har med andra ord stöd för dubbla processorer. Något ingen tillverkare försökt sig på tidigare i samband med SFF-systemutveckling.
Detta faktum för i sin tur med sig ett flertal intressanta förändringar och främst kan vi väl nämna det kylsystem som behövs för att hålla TVÅ processorer i schack under mycket trånga förhållande.


De processorer som svettas i systemet är baserade på AMDs Opteron-arkitektur men faktum är att de processorer som satt i testsystemet Hexus.net fick tag på inte är vanliga Opteron-processorer.
Det var två ”low-power”-modeller som AMD ska lansera inom kort.
Men det handlar fortfarande om mycket värme som ska tas vara på och för detta ändamål har IWill designat en hyffsat imponerande heatpipe-kylare med dubbla kylplattor och radiatorer.
Här nedan är en bild som kan ge den mest härdade PC-entuasiast klumpar i halsen.De lyckliga satarna på Hexus.net är alltså de första som har tagit en närmare titt på detta system och man har nu publicerat en förhandstitt som innehåller både mycket information och bilder på systemet men även en del prestandatester. Man verkar inte heller besviken, och speciellt kylningen imponerar.


”You’ll know straight away if the ZMAXdp is for you, and be under no illusions about its ability to do what it sets out to do. Near-silent dual Opteron in a stylish, feature-packed small-form-factor chassis is that goal, and it absolutely hits the target.

Highly impressive. My only wish now is to test it with full-voltage Opteron 250s, to see if it works well there. With the right CPUs, it’s an awesome product.”


Detta är onekligen ett av de mest imponerande SFF-system jag sett och det berömda habegäret gör sig påmint i vanlig ordning. Läs hela förhandstitten på Hexus.net.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid