Small preview image

KDE4 har dykt upp lite då och då bland nyheter och det är helt enkelt för att vi börjar troligen närma oss en rejäl uppdatering av en av de mest populära alternativa skrivbordsmiljöerna som erbjuds. Faktum är att, om man ska hårddra det, så behöver inte KDE4 vara unikt för Linux ens när det släpps. Qt 4 som KDE4 byggs ifrån är nämligen släppt under GPL för andra plattformar med än bara för Linux-plattformen. Även om ”KDE för Windows” känns högst otroligt så är det en oerhört avlägsen möjlighet. Troligare är väl att man kommer se det för OSX eller något annat BSD-baserad operativsystem.



I artikeln hos All about Linux så tar dom en lite ytlig titt på KDE4 där de studerar grafik och användade av detta, något som dock brukar vara det sista man ser till att göra klart när man jobbar med stora projekt som detta. KDE4 kommer att använda sig av en komplex startmeny, medan det redan finns alternativa menyer till denna under utveckling. Det rekommenderas att man tar en titt på dessa (ex. denna) för de ser verkligen lovande ut i jämförelse.


Överlag så erbjuds det en kortare presentation av hörnpelarna Phonon, Solid och Plasma, som alla kommer vara viktiga delar för att KDE4 ska lyckas.


:: Läs vidare hos All about Linux

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid