Vi hälsar på hos JBL, syskonvarumärke till Harman Kardon, för att kika närmare på ett par nya trådlösa premiumhörlurar: Everest Elite 700. JBL har fyllt hörlurarna till bredden med finesser och anpassningsmöjligheter, och bland annat kan hörlurarna känna av formen hos dina öron och kalibreras därefter.

Trådlösa hörlurar innebär inte bara att du slipper kabeltrassel, utan även att tillverkarna kan baka in en hel del kreativa funktioner för att förbättra din ljudupplevelse. På plats på IFA 2015 i Berlin får vi klämma på nya Everest Elite 700, ett trådlöst headset från JBL med over ear-design som ansluts över Bluetooth 4.1.

Hörlurarna har inbyggd aktiv brusreducering för att slippa buller från exempelvis flygplan eller bussar, och med hjälp av en app i telefonen kan du själv justera hur aggressiv brusreduceringen ska vara eller till och med stänga av den för en av kåporna – exempelvis om du är ute och går eller cyklar och vill minimera bakgrundsbrus men fortfarande höra bra på det örat du har mot trafiken.

En annan intressant finess är vad JBL kallar Truenote, en kalibreringsteknik som kan jämföras med ett inbyggt ekolod. Genom att spela upp en testton kan Everest Elite 700 analysera formen hos ditt öra och justera sin ljudbild för att passa just dina öron.

Bluetooth 4.1 är en energieffektiv trådlös teknik, och JBL utlovar uppåt 25 timmars speltid med Everest Elite 700. Det här ser ut att bli ett par riktigt intressanta premiumlurar, men de kostar också därefter; cirkapriset i Sverige förväntas ligga på 2 800 kronor när hörlurarna lanseras i november.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Läs mer om IFA:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kristoferz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kristoferz
Gäst
Kristoferz

Hade gärna sett hur de ser ut på