Steam Machines har under vintern börjat hitta ut på marknaden men de stationära speldatorerna med Valves Steam OS-operativsystem kan snart få uppbackning av en mobil motsvarighet. Den handhållna spelkonsolen Smach Z har nu hittat ut på Kickstarter och ser ut att kunna bli den första portabla Steam-konsolen.

Smach Z ser ut som något av en hybrid mellan en Steam-kontroller och Sony Playstation Vita. Den handhållna spelkonsolen söker nu finansering på Kickstarter där utvecklarna pratar om två olika modeller av konsolen där båda baseras på AMD:s Jaguar CPU-arkitektur (densamma som används i PS4 och XB1) samt en dedikerad AMD Radeon GPU med 2 gigabyte grafikminne.

Spelkonsolen ska tillverkas i två modeller, den ena med 4 gigabyte primärminne och 64 gigabyte lagringsminne, samt toppmodellen med 8 gigabyte primärminne och 128 gigabyte lagringsminne. Både modellerna kommer att utrustas med en 5 tums pekskärm med 1080p-upplösning samt en USB 3.0 Type-C-anslutning. Spelkonsolen ska vara kraftfull nog att spela spel som Left 4 Dead 2, The Witcher 2, Borderlands 2 med flera.

Läs även: Steam Machines på ingång – Nvidia förnedrar AMD vid speltester i Steam OS

 

Streama spel från din PC

Smach Z kommer även med stöd för 5 gigahertz Wifi, bluetooth, utökad lagring med microsd-minneskort samt en Pro-modell med stöd för mobilt 4g-nätverk. Wifi-anslutningen används inte bara för internetåtkomst utan kan även nyttjas för att streama spel från din PC och nyttja kraften i din dator för att spela på din Smach Z-konsol, likt Nvidias Shield-konsol.

Den handhållna konsolen kommer primärt att leverera en spelupplevelse på den integrerade 5-tums skärmen men har även utrustats med en hdmi-utgång för inkoppling till en större TV eller skärm och då kan konsolen används mer som en traditionell handkontroll. Gamepad-enheterna är också konfigurerbara för att spelare själva ska kunna komponera enhetens kontrollschema efter eget behov.

Mediacenter och emulatorstöd

Andra funktioner som Smachteam talar om är stöd för emulatorer för gamla Nintento, Sega och Playstation spel. Multimediacenter baserad på KODI samt att plattformen är öppen för andra operativsystem än bara Steam OS.

Smach Z ska ha en batteritid på 5 timmar men detta kan dubblas med ett tillhörande batteripack och når man sitt yttersta stretch-goal på Kickstarter lovar Smachteam att man aldrig någonsin kommer att sälja konsolen till Facebook.

Basversionen av Smach Z kommer att kosta 325 dollar och Pro-modellen med mer minne samt kamera och 4g går lös på 542 dollar. Hittills har Kickstarter-projektet nått 128 000 euro av målet på 900 000 euro med 33 dagar kvar på kampanjen. Om Smach Z blir finansierat väntas den handhållna konsolen skeppas i december 2016.

Källa: Kickstarter

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid