Det urprungliga projektet kring Googles AR-lösning Glass har avslutats, men information har cirkulerat under de senaste månaderna om ett nytt projekt som tagit dess plats. Nu har bilder dykt upp på en ny generation Google Glass anpassad för företagsanvändning, med kraftfullare hårdvara och ett mer kompakt format.

Google fick mycket uppmärksamhet för sitt AR-headset Glass, en huvudmonterad minidator med kamera och en liten skärm som kan ta bilder av och analysera din omgivning och ge dig information från internet i realtid, men det var också tydligt att den första generationens Google Glass inte var redo för en skarp lansering. Enheten ansågs vara för klumpig opraktisk för att användas till vardags, och tidigare i år lade Google ner det första Glass-projektet. Utvecklingen har dock fortsatt bakom kulisserna för att ta fram en helt ny generation, tänkt att åtgärda flera av bristerna hos den första.

Kraftfullare hårdvara – smidigare format

Nu har bilder dykt upp på den så kallade Glass for Enterprise, en ny version av Google Glass med uppdaterad design och ny hårdvara. Den nya varianten ärver bland anant skärmen från den första Google Glass, men paketeras i ett smidigare paket som kan vikas ihop för transport eller förvaring när den inte används. Enligt Wall Street Journal kan vi även räkna med uppdaterad hårdvara innanför skalet, bland annat i form av en Intel Atom-processor som ska vara både strömsnålare och kraftfullare än den OMAP-krets som användes i första generationen. Det finns även stöd för trådlöst nätverk över 5-gigahertzbandet och bättre batteritid än tidigare.

Som namnet antyder kommer dock Glass for Enterprise riktas uteslutande mot företag som deltar i Googles ”Glass for Work”-program – ingen konsumentversion är i sikte ännu. Exakt när Glass for Enterprise kommer lanseras eller vad det kommer kosta är oklart, men det känns troligt att vi kommer få se mer av Googles AR-glasögon under 2016.

Källa: GSM Arena, 9to5Google

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid