Som ett komplement till sin existerande smarta klocka G Watch har LG lanserat varianten G Watch R, vars största nyhet är en rund skärm och därmed en design mer lik ett traditionellt armbandsur. Vi stannar till hos den koreanska elektronikjätten och testar världens första smarta klocka med ”äkta” rund skärm.

När Google utannonserade sitt nya operativsystem Android Wear för kroppsburen elektronik såsom klockor var det LG och Motorola som var först ut med att visa upp nya enheter. Av de två var det dock tydligt att Motorolas klocka, Moto 360, som drog mest uppmärksamhet – för att den var först ut med en rund skärm.

Nu har LG presenterat ytterligare en klocka, G Watch R, som är närmast identisk den ordinarie G Watch med undantaget att skärmen är rund. Enligt LG är det världens första smarta klocka med en äkta rund skärm, ett påstående som baseras på faktumet att konkurrenten Moto 360 inte fyller ut hela skärmytan, utan har ett litet svart fält i skärmens nedre del, någonting LG undvek genom att iställlet göra ramarna något tjockare.

lg_g_watch_r_reveal_4

Vi vrider och vänder på klockan på mässgolvet i Berlin och kan konstatera att klockan sitter bekvämt och har ett bra flyt i gränssnittet, även om just klockan vi testar kör ett demoläge som gör den något svår att få full kontroll på. På klockans undersida finns en optisk pulsmätare för de som använder klockan som träningsverktyg, samt kontaktpunkter för klockans laddningsstation.

LG G Watch R kommer lanseras på utvalda marknader under fjärde kvartalet, men det framgår inte om Sverige innefattas eller inte. Priset är inte offentliggjort, men för att konkurrera med Moto 360 skulle vi gissa på omkring 2 000 till 3 000 kronor.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid