Moderkortstillverkaren MSI samlade fyrtio av världen bästa överklockare i tjugo olika lag för att under lördagen göra upp i överklockartävlingen MSI Master Overclockering Arena 2010. När krutröken lagt sig och världsfinalen summerades stod två svenska överklockarprofiler högst upp på pallen, Jon ”elmor” Sandström och Henry ”ME4ME” de Kruijf.

Både Jon och Henry är välkända på både den svenska och internationella överklockningsscenen där vi senaste kunde se Henry i livesända överklockningar på NordicHardware där han pressade ett mini-ITX-system med flytande kväve.

I Taipei, Taiwan, var det tyngre hårdvara som gällde och förutom en sexkärnig Intel Core i7 980X CPU hittade man även tillverkarens nylanserade grafikkort MSI GeForce GTX 480 GTX Lightning.

Specifikationer
CPU Intel® Core™ i7-980X
Moderkort MSI Big Bang-XPower
Grafikkort MSI N480GTX Lightning
Internminne Kingston KHX2250C9D3T1FK3/6GX
Hårddisk WD VelociRaptor 600GB
Nätaggregat Enermax ERV 1050EWT
Tangentbord Enermax Acrylux KB009

Prestandatesterna som gällde var SuperPi 32M för maximal CPU-prestanda samt 3DMark Vantage Performance där även grafikkortet fick sträcka på benen. Med en klart godkänd tid på 6 minuter 35,797 sekunder hade Jon och Henry lagt sig i slagläge inför 3D-testerna, där man satte hela startfältet på plats med en imponerande poäng av 37 424. Över 2000 poäng mer än vad lag XtremeLabs.org mäktade med på andraplatsen. Mer information om poäng och hårdvara återkommer vi med.

moa2010

Ett stort grattis till Jon och Henry som återigen visade vilka förstaklassiga överklockare man är, något som förutom äran belönades med en prischeck på 3 000 USD. Räkna med att få se mer av dessa profiler i år. Jonas ”Mean Machine” Klar och Ann-Sofie ”Mink” Lönnqvist som knep andraplatsen i Europafinalen höll inte ända fram i världsfinalen och slutade på en 16:e plats men det är knappast det sista vi ser av dessa skickliga överklockare heller.

Svenska överklockare fortsätter att visa framfötterna även internationellt och vi hoppas kunna bjuda på mer av den varan framöver.

P1040926
Henry och Jon i farten under MOA 2010 (bildkälla: OC-TV)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton Karmehedgbglassen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mattias Awes
Medlem

Stort grattis grabbar, stark insats och vilken vantagepoäng ni fick till! Helt otroligt

Medlem
Calle2003

[b]STORT GRATTIS![/b] Man blir stolt av att vara svensk när vi får sådana här fina resultat! 😀
Iaf om är lite nördig… 8)