Small preview image

Elmor och Kinc har spenderat veckor med ASUS senaste hårdvara och med hjälp av lite exotisk kylning har man nu lyckats höja ribban ytterligare. Med två ASUS EAH3870X2 TOP som vardera huserar två AMD RV670 kretsar på ett kretskort, har man hela fyra grafikkretsar arbetandes tillsammans för att ta ner det gamla världsrekordet. I slutändan lyckades man nå 32 601 poäng. Man använde sig av ASUS nyligen lanserade P5E64 WS Pro moderkort tillsammans med en Intel Core 2 Extreme QX9650, C1 steppad, processor kyld med flytande kväve.



Processorn var överklockad till blott 5.719GHz, vilket är 100MHz mindre än processorn som användes i det tidigare rekordresultatet, men det var trots allt tillräckligt för att plocka hem det nya rekordet. Grafikkorten var överklockade till 990MHz på kärnorna men nyckeln till framgång är minnet som överklockats till hela 1125MHz, mycket tack vare 0.8ns kretsarna från Qimonda som använder sig av ASUS egen design. Noterbart var även att korten var helt luftkylda.


Tyvärr tar inte ORBen emot resultat med C1 steppade processorer vilket betyder att man inte kunnat publicera sitt nya världsrekord ännu. Vi förväntar oss att Futuremark kommer att uppdatera ORBen med stöd för detta inom en snar framtid. Tills dess får vi nöja oss med bilder på systemet och en skärmdump för att bekräfta resultatet.



Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid