Intel Elkhart Lake för kommande generationen av Pentium Silver och Celeron-processorer har nu dykt upp i prestandatester i sviten 3DMark som pekar mot vad Intel kan komma att bjuda på med nästa generations instegsprocessorer.

Intels kommande energieffektiva processorer har börjat dyka upp i databaser för prestandatest. Denna gång rör det sig om en fyrkärnig enhet ur processorserien ”Elkhart Lake” som ska innehålla företagets kommande Pentium Silver och Celeron-processorer.

Elkhart Lake som förväntas bygga på Intels 10 nanometers tillverkningsprocess bygger på arkitekturen Tremont och kommer utrustad med integrerade Gen11-grafikkretsar. Serien förväntas även komma med stöd för en kanal DDR4 eller LPDDR4(X)-internminne.

Den fyrkärniga processor som körts genom 3DMark kommer med en klockfrekvens på 1,9 gigahertz (GHz) för processordelen och spekuleras vara ett ingenjörsexemplar av en kommande Pentium Silver-enhet.

Poängmässigt ska databasen listas processorn med en generell poäng på 571. Detta med en grafikpoäng på 590 och en fysikpoäng på 3 801 i Fire Strike. I testet Time Spy landade poängen på 170 med en grafikpoäng på 148 och 1 131 fysikpoäng.

Testresultaten i 3DMark Time Spy är inte direkt överväldigande. Värt att ha i åtanke är dock att Time Spy är ett relativt tungdrivet prestandatest och kanske inte det mest lämpade för en energieffektiv processor med integrerad grafikkrets. Däremot har vi nu fått ett par mindre fingervisningar om vad vi kanske kan komma att se från det blå lagets kommande instegsprocessorer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid