Elgiganten och Futuremark har nu startat ett samarbete som ska vägleda kunder till rätt dator genom att kategorisera produkterna efter PCMark 10-resultat.

Återförsäljaren Elgiganten har nu startat ett samarbete med finska mjukvaruutvecklarna Futuremark. Målet med detta samarbete är att få alla de färdigbyggda datorer som Elgiganten har i sitt utbud utvärderade med hjälp av testsviten PCMark 10 där datorerna tas igenom testerna 3DMark och VRMark och sedan kategoriseras efter testresultat för att förhoppningsvis göra det lättare för kunder att välja rätt dator.

”PC-marknaden kan vara en djungel av tekniska specifikationer och på det här sättet vill vi göra det enklare för våra kunder att hitta rätt dator baserat på kundens faktiska behov” – Mark Hammarberg, Commercial Manager Tech, Elgiganten.

Datorerna ska delas in i fyra olika kategorier, dessa består av Basic, Home, Produce och Create. Elgiganten beskriver till exempel kategorin ”Basic” som menad för konsumenter som använder sin dator till att använda sociala medier, internetsurf och e-mejl.
Den högsta kategorin ”Create” som ligger på den andra sidan av spektrumet ska till exempel vara för den som vill producera film, skapa musik eller arbeta grafiskt.

Med VRmark kommer varje dator även klassificeras som antingen redo, eller icke redo, för att driva VR-lösningar.

Elgiganten

Elgiganten får exklusivt batteritest från Futuremark

Utöver prestandatesterna så har de bärbara datorer som Elgiganten erbjuder fått ett tillägg på sina produktsidor. Futuremark har utvecklat ett nytt batteritest som mäter batteriernas kapacitet genom att testa hur länge en bärbar dator klarar av att spela upp video innan batteriet tar slut.

 

Även tre stycken kategorier för bärbara datorers storlek och vikt har tillkommit i Elgigantens onlinebutik. Dessa går under namnen Klassisk, Portabel och Ultraportabel där Klassisk inkluderar datorer som väger mer än 2 kilo och har en tjocklek på över 2 centimeter. Portabel är för datorer under 2 centimeter i tjocklek och under 2 kilo i vikt medans Ultraportabel är för de modeller som väger mindre än 1,5 kilo och är tunnare än 1,5 centimeter.

Läs mer om Elgiganten och Futuremarks samarbete på Elgiganten.se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
5 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MrCMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Att använda sig av syntetiska tester vid inköp av dator är tämligen poänglöst, detta oavsett vad du har tänkt använda datorn till och vilket test. Vet dock inte exakt vad det är för batteritest de tänker göra, bara spela upp en video? Om du bara tänker spela upp en video så är även detta test tämligen poänglöst det sällan belastar datorn speciellt hårt. Utan hård last så vet man inte hur pass mycket värmen kommer påverka batterierna, vilket inte bara påverkar hur mycket datorn klara på en laddning men även livslängden på batterierna. Hela denna nyhet känns om ren PR… Läs hela »

Medlem

Det är väl knappast poänglöst? Jag tycker det är fantastiskt med benchmarks. Istället för att komma ihåg hur bra alla cpu-modeller är, så kan man jämföra olika modeller med en enkel siffra. Gällande just batteriet är väl det inte så exakt, men det ger fortfarande en bra bild när man ska jämföra. Tror att Futuremark har lite mer avancerade test än att spela upp en video…

Jag har längtat efter att kunna jämföra datorer (och komponenter) med hjälp av benchmarks, allra helst på prisjakt, så jag hoppas att fler företag följer elgiganten!

Morkul
Medlem
Morkul

Benchmarks från applikationer eller spel ja, men inte syntetiska tester. Problemet med syntetiska tester påvisar ingen relevant data du den inte belastar CPU eller GPU som en normal applikation/spel gör.

Medlem

Fast det ger ju fortfarande en bild av hur bra en dators batteri är jämfört med en annan dators batteri. Och jag tror att ett så proffisionellt företag som Futuremark kan göra ett realistiskt batteritest. Så här står det på deras hemsida om powermark: ”Powermark delivers accurate results from realistic productivity and entertainment scenarios”
Men det är klart att man inte får en exakt siffra för hur länge batteriet håller, alla använder ju datorerna olika, men det är bra när man ska jämföra olika datorer.

Morkul
Medlem
Morkul

Som jag skrev så finns det inget syntetiskt test idag som viskar prestandan på datorn på ett korrekt sätt, De fungerade betydligt bättre för några år sedan än de gör idag, nu känns det mest som dessa bolag ivrigt försöker klamra sig kvar med hjälp av marknadsföring. Detta gäller även Futuremark och rena affärsuppgörelser med försäljnings företag så som Elgiganten mer eller mindre bekräftar detta. Hur vida de faktiskt kan skapa ett program som simulerar en bra batteri användning återstår väl att se. Men kan väl alltid hoppas men personligen har jag svårt att de hur de ska hålla koll… Läs hela »

MrC
Gäst
MrC

Hvis man ser på en del av testene i PCMark, er det nødvendigvis ikke så syntetisk. En del av testene er basert på load-traces fra virkelig bruk. Man har også tester som under skallet er basert på de samme komponentene som en del andre programmer, f.eks. når det gjelder browser-motor og videoenkodere. Når det gjelder batteritester på bærbare pc-er er min erfaring at PCMark ikke er så ille her. Men det som vil være viktig, er at strøminnstillingene og ikke minst lysstyrke på skjerm er sammenlignbare. Gode tester av bærbare pc-er bør inkludere at skjermen kalibreres til en gitt lysstyrke,… Läs hela »