Electroneum vd i intervju – ”Kryptovaluta-aktörer är som bröderna Wright”

Richard Ells berättar mer om hur man kan "utvinna" kryptovaluta med telefonen

0

Kryptovalutor fortsätter öka i popularitet och under MWC 2018 fick vi chansen att prata med Richard Ells, chefen för Electroneum som vill slå sig in på marknaden för kryptovalutor med sin egen valuta som användare utvinner via sin telefon.

Richard Ells har en bakgrund inom IT som sträcker sig omkring 20 år tillbaka, tack vare sin entusiasm för datorer så var och är han naturligt intresserad av kryptovalutor förklarar han när vi har vår pratstund under Mobile World Congress (MWC) 2018.

Kryptovalutor idag kräver kraftfulla och strömtörstiga datorer för att utvinnas, vilket leder till att det är många som är intresserade av fenomenet men som inte har möjligheten att själva sätta ihop en egen rigg för det. Richard och hans företag Electroneum vill ta sin egen kryptovaluta och förhoppningsvis göra den mer lättåtkomlig för gemene man genom att basera själva utvinningsprocessen på en app till smartphones.

Traditionella metoder smälte telefon, dags att vara okonventionell

Ells förklarar hur den första appen som företaget utvecklade använde sig av blockchain-metoden som många andra kryptovalutor baseras runt för att försöka få tag i kryptovalutor. En smartphone är dock inte gjord för detta Richard påpekar skämtsamt att det hela resulterade i att telefonen nästan smälte och batteriet dog väldigt fort.

När man tog ett steg tillbaka och funderade på vad som egentligen spelar roll för personerna som utvinner kryptovalutor så kom företaget inte helt förvånande fram till ”valutan”. Därför gjordes en ändring i hela processen och nu är det så att kryptovalutan Electroneum plockas ut i förväg och lagras på annat håll. Sedan när en smartphone kopplar upp sig via appen och i princip säger ”Hallå! Här är jag!” så kommer företaget att ge en liten summa kryptovaluta till den användaren.

Electroneum förstår att det är en okonventionell vinkel på utvinnande av kryptovaluta, men i början handlar det mer om att få plattformen att fungera och att bygga en så stor användarbas som möjligt. Huruvida processen för att utvinna valutan vid ett senare tillfälle kan komma att ändras är inte helt klart i dagsläget.

Användarnas entreprenörsanda ska ha en ledande roll i Electroneum

Företaget kommer alltså att försöka bygga en så stor användarbas som möjligt redan från början genom att erbjuda lättåtkomlig kryptovaluta. Sedan arbetar man även på att få andra partners ombord som ska erbjuda sina tjänster eller produkter i utbyte mot Electroneums valuta. Ells nämnde inga specifika partners under vårt samtal, men valutans framgång kommer till stor del att bero på vilka andra företag som går med.

Ells förväntar sig att när man har fått med andra företag som partners så kommer entreprenörsandan hos användarna att få bollen i rullning ordentligt. Ett exempel han ger är att till exempel en kiosk eller mindre affär ska kunna ta betalning i form av Electroneum för att ladda en persons telefon om så behövs. Detta kan enligt Ells även appliceras på varor då kioskägaren skulle kunna acceptera Electroneum som betalning för till exempel en påse med ris.

Electroneums mobilapp kommer att lanseras inom de kommande dagarna om allt går som det ska och redaktionen fick en snabb förhandstitt på en fungerande överföring av valuta och grävning av densamma.

Richard Ells är som han påpekar en kryptoförespråkare och ser om än en gropig väg framför sig en ljus framtid för kryptovalutor. Samtidigt påpekar han också att merparten av de valutor vi ser idag på marknaden, över 1 500 stycken, kommer att dö ut och vart allting landar vet helt enkelt ingen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid