EK Waterblocks klär sina vattenblock och kopplingar i trä

0

EK Waterblocks har blivit ett av de mest igenkända namnen när det gäller vattenkylning. Under Computex 2018 visade företaget upp en drös nya produkter. Bland annat vattenblock klädda i trä.

Vattenkylning behöver inte vara endast ett sätt att få ned temperaturerna på datorkomponenter. Specialbyggda vattenkylningssystem används ofta som en sorts konst för att bygga otroligt vackra datorer.

Detta är något som slovenska EK Waterblocks har god koll på. Företaget som är etablerat inom vattenkylningskretsar visade under Computex 2018 upp en rad av sina existerande produkter i ny skrud.

Närmare bestämt har tillverkaren klätt in sina vattenblock i ett lager trä av olika slag. Detta är något man inte ser varje dag i datorkretsar, men ger onekligen en unik estetisk känsla till komponenterna.

Dessa träklädda produkter är ingenting som kommer att massproduceras som företagets resterande utbud. Däremot kan potentiella kunder att höra av sig till EK Waterblocks för att få grejerna tillverkade på beställning.

Ny färgad vätska som ska hålla sig längre

En annan viktig aspekt med vattenkylning är just vilken vätska som används. Det finns otaliga vätskor som kommer i regnbågens alla färger och lite därtill. Ett problem med färgade vätskor kan dock vara att själva färgen kan falla till botten av vattenkylningssystemet och blockera vattenflödet.

EK Waterblocks säger sig ha utvecklat en ny typ av färgad vätska. Enligt företaget ska denna hålla sin lyster längre och löpa mindre risk för att skapa tidigare nämnda problem.

Andra produkter som visas upp inkluderar Threadripper-specifika vattenblock. Dessa har utvecklats för att rikta vätskan till processorernas mest aktiva kisel. Beroende på modell så har AMD aktiverat eller inaktiverat kärnor på de kisel som processorerna består av. Detta betyder att inte alla kisel har lika många aktiva kärnor och därför inte producerar lika mycket värme.

EK utvidgar även sitt utbud av vattenblock och radiatorer gjorda i aluminium. Att använda aluminium istället för koppar resulterar i produkter som väger mycket mindre och är lättare och billigare att tillverka.

Ett specialbyggt system för maskininlärning visades även upp för att demonstrera exakt vad man kan göra med hjälp av vattenkylning. EK hade klämt in fyra stycken Nvidia Titan V-kort tillsammans med en Threadripper-processor och satt samtliga komponenter under vattenkylning. Detta i ett relativt kompakt chassi.

Det finns mycket kraft att hämta genom vattenkylning och EK Waterblocks vill bredda publiken för deras produkter. Bland annat genom att börja erbjuda färdigbyggda system som levereras med förmonterat vattenkylningssystem. Huruvida blir en logistikmässig mardröm eller ej återstår dock att se.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid