AMD Radeon HD 6990 är med sina dubbla Cayman-XT grafikkretsar det utan tvekan mest kraftfulla grafikkortet på marknaden idag. De enda riktiga nackdelarna var ganska väntade, en extrem strömförbrukning, höga temperaturer och en sällsynt livlig kylare. Nu har EK snart en lösning på alla problem, förutom kostnadsfrågan.

Den slovenska vattenblockstillverkaren EK har gjort sig kända för högkvalitativa lösningar och när man nu visar upp bilderna på ett av de första vattenblocken för AMD:s brutala Radeon HD 6990 grafikkort är det inte mycket man lämnat åt slumpen. EK har förlitat sig på en heltäckande design som på främre sidan av kortet täcker de två grafikkretsarna, bryggkretsen, minneschip och strömregulatorer.

ek6990

En svart akryltopp med EK-logotypen sitter på den koppartillverkade basen medan en aluminiumpanel med utstansad logo täcker minneschip och strömregulatorer på baksidan av kortet. EK avslöjar ännu inga detaljer kring kylarens vikt, prestanda eller pris. Men då EK idag tar runt 1 100 kronor inklusive moms för sitt Radeon HD 5970-block kan vi nog vänta oss en prislapp på någon hundring extra. Samma block väger runt 1kg vilket kan vara en bra referenspunkt för det nya Radeon HD 6990-blocket.

ek69904

Förutom att EK gör ett redan svidande dyrt grafikkort ännu dyrare kan just ett vattenblock vara den bästa investeringen man kan göra som Radeon HD 6990-ägare. Inom drygt 2 veckor väntas EK starta försäljningen.

ek69902

ek69903

ek69905

Relaterad artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Bogeyrmdphuden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Ohhhh pr0n på hög nivå. Ett måste i nästa bygge.

rmd
Medlem

man kan omöjligen hitta några fel på domhär. bingo! 🙂

Bogey
Medlem
Bogey

Hmm ?

För spelbögar med mer vett än pengar, att nämna crossfire (sli) som mer fps är väl onödigt eftersom ni säkert har det redan.

Att gkort har sämre bäst före datum än mjölk och vad man får tbx när det är dax för nytt gkort, är hystersiskt lågt, slås enbart av dessa vattenkylningar till toppkorten, ett dyrt nöje är det.

Men pappa betalar, eller så har de ingen familj/barn.