Eizo laddar för en ny snabb gamingmonitor för ägare av AMD Radeon-grafikkort och Foris FS2735 är en 27-tum stor gamingskärm med en något udda funktion – möjligheten för användare att själva välja sitt Freesync-frekvensomfång. Detta för att ge optimal spelupplevelse beroende på vilken prestanda och bildfrekvens ditt grafikkort kan leverera.

Eizo verkar vara en av de tillverkare som insett problematiken med stödet för variabla uppdateringsfrekvenser i dagens Freesync-monitorer. Få skärmar kan hantera Freesync i både väldigt låga och väldigt höga bildfrekvenser och kommer allt som oftast med ett smalare frekvensspann än de flesta konkurrerande G-Sync-skärmar som finns på marknaden.

Även Eizo Foris FS2735 har begränsningar i vilka frekvensområden som AMD:s adaptiva Freesync-teknik kan verka men låter samtidigt användaren själv ta kontroll över problemet. I användarmanualen för FS2735 avslöjas det nämligen att skärmen har två separata inställningar för Freesync – ”high” och ”low”.

Mellan 35 till 144 hertz men inte samtidigt

Med skärmen inställd på high kommer Freesync att vara aktivet mellan 56 upp till 144 hertz, med andra ord för dem spelare med kraftfulla datorer och höga bildfrekvenser i sina spel.

Väljer man inställningen ”low” kommer Freesync istället att aktiveras mellan 35 till 90 hertz, för de spelare med lite mindre kraftfull hårdvara eller helt sonika betydligt mer krävande spel där datorn sällan levererar högre bildfrekvens än 90 bilder per sekund.

Läs även: Svenska bildskärmsguiden – Stort jämförande test av premiumskärmar

Grundproblemet med Freesync och dess något begränsade frekvensomfång kvarstår till viss del men borde med Eizo Foris FS2735 minimeras till de få tillfällen där bildfrekvensen pendlar väldigt mycket i spel.

Eizos gamingskärm har för övrigt en 27-tums IPS-panel med en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar, ett kontrastförhållande på 1 000:1 samt en responstid på 4 millisekunder (gtg). Foris FS2735 kommer även med en justerbar fot, VESA-fäste för väggmontering samt anslutningar för Displayport 1.2, HDMI, DVI-D och en 2 portars USB 3.0-hubb.

Det är ännu oklart exakt när och till vilket Eizo Foris FS2735 ska finnas i svenska butiker.

Källa: Eizo (PDF)

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Morkuljacozz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
jacozz
Gäst
jacozz

Obs! Crimson stödjer bilduppdaterings-dubblering på liknande sätt som G-sync gör. Mao, ett större användbart synk-intervall 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”jacozz”]Obs! Crimson stödjer bilduppdaterings-dubblering på liknande sätt som G-sync gör. Mao, ett större användbart synk-intervall :-)[/quote]

Har precis läst på lite om Crimson och jag antar att det är Low Framerate Compenstation som du tänker på, eller?

Om det är Low Framerate Compenstation som du tänker på så är det inte större användbart synk-intervall i sig bara det att det hanterar fall när du hamnar under skärmens uppdateringsintervall, och så leker de med V-sync av och på utan att man själv får bestämma (vilket jag hoppas innerligt inte stämmer)