Den processorfamilj som tar över facklan från nuvarande Skylake-X går under namnet Cascade Lake-X enligt ny läcka.

Skylake-X är Intels nuvarande flaggskeppsprocessorer i entusiastsegmentet. Vad Intel har planerat ska ta över efter dessa processorer har det spekulerats om till höger och vänster och nu har namnet Cascade Lake-X röjts i form av en läckt produktplan.

Namnet är dock inte någonting helt okänt, Intel arbetar även på en ny serie av Xeon-processorer baserade på just Cascade Lake.

Någon ytterligare information förutom namnet Cascade Lake-X och ett lanseringsfönster under 2018 års fjärde kvartal finns dock inte att tillgå vid skrivande stund. Men med tanke på att Skylake-X har upp till 18-kränor i entusiastsegmentet lär vi se något liknande i vinter med Cascade Lake-X. Noterbart är också att det blir på dagens X299-sockel och alltså inte kommer att kräva nya moderkort för den som vill uppgradera.

Innan det är dags för Skylake-X att lämna ifrån sig flaggskeppspositionen så har Intel andra lanseringar att se fram emot. I början av 2018 kommer vi att få se Coffee Lake-S samt Gemini Lake.

Under Coffee Lake-S-delen på bilden ovan ser vi att ett flertal processorer är på väg, i utföranden med sex, fyra samt två processorkärnor. Dock nämns inte det ryktade 8-kärniga processormodellen i produktplanen på bilden. I samband med Coffee Lake-S så kommer vi även se dubbelkärniga processorer samt nya styrkretsar i form av Intel Z390, B360, H370 samt H310. De senare blir fokuserade på mer budgetvänliga konsumentplattformar och ska dyka upp redan under vecka 7 2018.

Gemini Lake kommer att erbjuda processorer med fyra och två processorkärnor. Dessa är menade för Intels instegsserier i form av Pentium och Celeron.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid