Tio månader, så länge har det tagit för Android Oreo att bosätta sig hos tio procent av Androids gigantiska användarbas. Trots att operativsystemets tidigare versioner inte varit mycket snabbare är Oreo nästan i en klass för sig.

De allra senaste versionerna av operativsystemet Android har aldrig varit jättesnabba på att hitta ut till stora delar av operativsystemets användarbas. För den senaste versionen, som går under namnet ”Oreo”, tog det fem månader innan det användes av en procent av Androids alla användare.

Operativsystemet används nu av 12,1 procent av alla Android-användare. Detta kommer från Googles Android Developer som visar att Oreo efter tio månader nåt ut till tvåsiffrig användarprocent.

Android Oreo

Oreos användarsiffror bleknar dock i jämförelse med flera tidigare versioner av Android. Android-versionerna 7.0 och 7.1, även kallade ”Nougat”, sitter fortfarande på sammanlagt 30,8 procent av alla Android-enheter.

Den ännu äldre versionen ”Marshmallow”, Android 6.0, används än idag av 23,5 procent av alla Android-enheter. Även Android 5.0 och 5.1 som utgör ”Lollipop” håller en stadig användarbas på 20,4 procent.

Dessa siffror är hämtade från data som samlats in via Googles Play Store. Detta innebär att siffrorna är mer en fingervisning än 100 procent pricksäkra då Android-enheter som inte använder sig av Googles egna mjukvara inte räknats med i undersökningen. Googles Play Store är till exempel inte tillåten i Kina samt att Amazons Fire-produkter använder sig av Amazon Appstore som källa för nya applikationer.

Oreo eller annan sötsak
Vilken Android-version använder ni? Är det rimligt att uppdatera till en nyare telefon i takt med lanseringar av nya Android-versioner?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
klappa Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gäst

Inte nog med det. De flesta tillverkare, de flesta kinesiska är riktigt dåliga på att släppa säkerhetspatchar i månatliga cykler.