EA har tagit fram den stora banhammaren och har slängt ut många spelare med huvudet före. Medan de flesta förtjänar det så har ett stort antal användare blivit avstängda på väldigt tvivelaktiga grunder, avstängning på EA:s forum har även resulterat i att man inte får till sitt spelkonto på Origin.

EA:s digital speltjänst Origin har både hyllats och kritiserats av användare, men det som senast har hänt går anses som ett stort felsteg från EA. Ett stort antal användare som blivit avstängda från EA:s forum har även förlorat tillgång till sitt Origin-konto, Battlelog och därmed rätten att ladda hem köpta spel och spela dem online. Med tanke på att detta gäller Origin borde det även innefatta om man köpt spel för en person, single player.

”Please be informed that your account not only suspended, But it is also Banned, So you will no longer to play the game in single player.”

I normala fall så upphävs avstängningen och allt blir som vanligt efter en viss tid (standard 72 timmar), men i flera fall har det blivit en permanent avstängning helt utan förvarning. Rock, Paper, Shotgun som håller på att samla användare som råkat ut för avstängning på felaktiga grunder har några exempel att visa upp. En person blev avstängd för att ha länkat till reklam – en sida som EA själva länkar till i sin FAQ, en annan användare som skrev ordet ”e-peen” vart permanent avstängd för att sedan få sitt konto aktiverat igen helt utan förvarning.

Troll_Face Me_Gusta

Det är skillnad på humor och humor?

En annan användare blev avstängd för att han hade den så kallade ”Troll face” – en av många internet memes, som avatar. Att säga att flera anställda på EA använder en annan meme ”Me Gusta” hjälpte inte, utan fick bara höra att han inom sju dagar skulle få veta om han var välkommen tillbaka eller bli permanent avstängd. EA har än så länge valt att inte kommentera vad som pågår, utan har bara sagt att de ska ”inspektera” vad den nuvarande policyn är för att stänga av användare.

Med tanke på att historierna ovan bara är ett kort utdrag från några användare och deras historier, låter det säkrast att hålla sig borta från EA:s forum till dess att de valt att ställa allt till rätta. Att bli avstängd från ett forum kan nog de flesta leva med, men att samtidigt bli av med sina spel man faktiskt betalat för är en helt annat sak. Speciellt när en hel del avstängningar sker på minst sagt tvivelaktiga grunder.

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ZalastaxViking1962BogeyMULLVADENlang Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

ni menar som sweclocker gjorde 😡
EA är liknande engelsk internatskola med allt det kan medföra.

men borde inte EA själva bli bannade för att de bannar utan egentliga giltiga vettiga skäl? 😆

fackamato
Medlem

Riktigt dåligt. I ett spel där man hela tiden hör ”die, motherfucker!!!” ”die die die!!” och andra obsceniteter så får man inte använda ett nick/klan-namn som ”pwning bitches” utan att hela KLANEN blir avstängda i 72 timmar.

Det är riktigt tragiskt. Men, mer tragiskt är nog att EA kan säga ”jag har en dålig dag idag, så nu gör jag så att du aldrig mer kan spela BF3 i singleplayer som du betalt 600 SEK för.”.

Har de 18-åringar som sitter och bannar folk? Någonstans måste det ju vara fel i alla fall. Eller är det superöverkänsliga amerikaner? ”omg swearword!! ban!!11one”

lang
Medlem
lang

Skadat att dom håller på och bråkar så med betalande kunder. Samt att deras nya bf3 browser är ju helt sämst. Man måste ju typ connecta 17 ggr innan det händer nått.

fackamato
Medlem

[quote name=”lang”]Skadat att dom håller på och bråkar så med betalande kunder. Samt att deras nya bf3 browser är ju helt sämst. Man måste ju typ connecta 17 ggr innan det händer nått.[/quote]

Browsern har blivit bättre tycker jag, nu går den att använda. Det som fortfarande inte fungerar 100 är att ansluta till en server efter man precis avslutat ett spel, det går ej. Man måste döda bf3.exe, sen återansluta till sin server innan man börjar connectas till spelet.

Bogey
Medlem
Bogey

Låter som ren och skär stöld om de nekar en person att spela sitt eget köpta spel.
Borde vara åtalbart?

Ytterligare ett skäl att avstå ifrån spel som kräver inloggning, tom för single player.

lang
Medlem
lang

EA GAMES RUINS EVERYTHING

MULLVADEN
Medlem
MULLVADEN

[quote name=”Bogey”]Låter som ren och skär stöld om de nekar en person att spela sitt eget köpta spel.
Borde vara åtalbart?

Ytterligare ett skäl att avstå ifrån spel som kräver inloggning, tom för single player.[/quote]
Nja. i EULA står det att EA äger spelet. o du bara betalar för att hyra / spela det. O att dom har all rätt att banna dig.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”MULLVADEN”][quote name=”Bogey”]Låter som ren och skär stöld om de nekar en person att spela sitt eget köpta spel.Borde vara åtalbart? Ytterligare ett skäl att avstå ifrån spel som kräver inloggning, tom för single player.[/quote]Nja. i EULA står det att EA äger spelet. o du bara betalar för att hyra / spela det. O att dom har all rätt att banna dig.[/quote]Ok.Frågan är du hur laglig deras eula är?Är den laglig här?Jag menar att ett företag kan i princip skriva vilket nonsens som helst i sina eula, typ att du därmed erkänner att de är kejsare över solsystemet och att… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Tur att jag knappt inte spelar några spel från EA. EA kan vara en orsak att det piratkopieras. Antagligen är spelet så dåligt att det inte värt att betala för det eller så kontrollerande folk som EA som kan behandla en hur som helst

Pierre Krafft
Medlem
Pierre Krafft

[quote name=”Bogey”][quote name=”MULLVADEN”][quote name=”Bogey”]Låter som ren och skär stöld om de nekar en person att spela sitt eget köpta spel.Borde vara åtalbart? Ytterligare ett skäl att avstå ifrån spel som kräver inloggning, tom för single player.[/quote]Nja. i EULA står det att EA äger spelet. o du bara betalar för att hyra / spela det. O att dom har all rätt att banna dig.[/quote]Ok.Frågan är du hur laglig deras eula är?Är den laglig här?Jag menar att ett företag kan i princip skriva vilket nonsens som helst i sina eula, typ att du därmed erkänner att de är kejsare över solsystemet och… Läs hela »