Anthem Next som skulle bli den omarbetade upplagan av speltiteln Anthem som möttes av allt annat än positiv kritik har nu officiellt lagts på hyllan. Fokus på andra kommande speltitlar samt försvårat arbete på grund av Covid-19 sägs vara anledningarna.

Det blir ingen stor comeback för speltiteln Anthem. När spelet först lanserades i början av år 2019 möttes det av mycket negativ kritik. Spelet vars lansering skyndades fram led av otaliga buggar och halvfärdig design. Spelets utvecklare Bioware bekräftade vid ett senare tillfälle att man skulle lägga fokus på att gå igenom spelet från grunden och i princip göra om allting från början igen.

Detta kommer dock inte att hända. Nyligen började det talas om att EA och Bioware skulle ta ett definitivt beslut om spelets framtid och om satsningen på att fixa till titeln faktiskt var värt satsningen. Nu har beslutet kommit och det blev ett ”nej”. Anthem kommer inte att få sin tidigare utlovade helrenovering.

Anledningen till att projektet lagts ned ska vara den pågående pandemin som tvingat utvecklare att jobba hemifrån. Detta tillsammans med att extra fokus lagts på kommande speltitlar som Dragon Age 4 och nästa Mass Effect har fått företagen att överge framtidsplanerna för Anthem.

Speltiteln som den är idag kommer dock inte att försvinna. Bioware kommer att fortsätta hålla spelet uppe i sin nuvarande form. Några större förändringar är dessvärre inte med i planerna för framtiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid